Bursa'da Çocuğa Yapılan İstismara Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Çocuğa Yapılan İstismara Sert Tepki

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde13 yaşındaki D.A. isimli kıç çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 18 yaşındaki Burak T'nin yargılanmasına başlandı.

16.08.2018 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde13 yaşındaki D.A. isimli kıç çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 18 yaşındaki Burak T'nin yargılanmasına başlandı. Duruşma sonrası Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyeleri çocuklara yapılan bu tür istismarların sonlandırılmasını istedi.

İddiaya göre, Mustafakemalpaşa İlçesi'nde geçtiğimiz nisana ayında meydana gelen olayda, kalmak için akrabalarının evine giden Burak T., Yakınlarının kızını olan D.A.?yı bir odada sıkıştırıp boğazını sıkarak tecavüz etmek istemesi sonucu meydana geldi. Bu sırada korkup bağıran D.A.'nın çığlıklarını duyan annesi kızını cinsel istismar dan son anda kurtardı. Şikayet sonrası yakalanan Burak T. ise tutuklandı. Hakkında Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak suçundan 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Burak T.'nin yangılanmasına başlandı. D.A.'nın gelmediği duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık Burak T. yöneltilen suçlamayı kabul etmedi. Mahkemede ifade veren D.A.?nın annesi ve babası sanığın gerçekleri söylemediğini belirtip cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken sanığın tahliye istemini kabul etmedi.

Yargılamayı takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyeleri Adliye Sarayı Önünde basın açıklaması yaptı. Burada konuşma yapan Derneğin Bursa Hukuk Sorumlusu Avukat Mine Rana Dayıoğlu, dernek olarak bu tür olayları sonuna kadar takip ettiklerini belirtip, 'Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve siyasilerimizin omuz omuza bir mücadeleye girişmemiz gerektiği görülmektedir. Sanığın en yüksek cezayı almasını istemekteyiz. Çocuk bedene uzanan kirli ellere karşı beraber mücadele etmemiz gerekmektedir. Mücadelemize ve çocuklarımız için güzel ve yaşanılabilir bir alan yaratabileceğimize olan inancımız sonsuzdur. dedi.

Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı

Bursa\'da Çocuğa Yapılan İstismara Sert Tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Çocuğa Yapılan İstismara Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement