Bursa'da Ders Zili Gözyaşı ile Çaldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Ders Zili Gözyaşı ile Çaldı

Bursa\'da Ders Zili Gözyaşı ile Çaldı

Bursa'da da 492 bin öğrenci yaz tatilini bitirerek 2011-2012 eğitim öğretim yılında ders başı yaptı.

19.09.2011 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da da 492 bin öğrenci yaz tatilini bitirerek 2011-2012 eğitim öğretim yılında ders başı yaptı. Anaokulu öğrencilerinin okullu olma sevincini yaşadığı günde bazı öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da 22 bin eğitimci, 492 bin öğrenci için ders zili çaldı. Balabanbey Dörtçelik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle İlköğretim Haftası kutlandı. Törene Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yıldırım İlçe Belediye Başkanı Özgen Keskin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Öğrenciler yaz tatilini bitirerek ders başı yapmanın sevincini yaşarken anaokuluna başlayan miniklerde törende yerini aldı. Anne ve babasından ayrılmakta zorluk çeken miniklerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, amaçlarının her Türk çocuğuna bilgi ve beceriyi sağlamak olduğunu belirterek, öğretmenlerin 15 saatlik ders programları dışında, öğrencileri için 40 saatlerini derslere hazırlanmakla geçirdiğini ifade etti.

GELECEĞİMİZ SİZE BAĞLI

Bursa'nın üniversite sınavlarında başarı elde ettiğini kaydeden Gülsar, 54'üncü sıradaki yerinin 21'e yükseldiğini söyledi. Hedeflerinin ilk 10' a girmek olduğunu kaydeden Gülsar, öğretmenlerin çabaları ile bunu başaracaklarını vurguladı. Velilerin öğretmenler ile işbirliği içinde olması gerektiğini anlatan Gülsar, velilere madde ve manevi büyük görevler düştüğünü ifade etti. Öğrencilere seslenen Gülsar, şöyle konuştu:

"Geleceğimiz size bağlı. Önünüzde uzun bir gelecek var. Bu gelecek ya tamamen kaliteli olacak ya da kalitesiz bu sizin elinizde. Başarı sadece ders çalışmak değil. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de zaman ayırmalısınız. Bu gün Bursa'da 492 bin öğrenci 900 okulda ders başı yaptı. Yeni eğitim öğretim yılında tümüne başarı diliyorum."

ATATÜRK CEHALETLE MÜCADELE ETTİ

Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi bitip Cumhuriyeti kurduktan sonra önce yoksulluk ardından da cehaletle mücadele ettiğini hatırlatarak, eğitim olmadan bir toplumun kalkınmasının mümkün olmadığını ekledi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunması ardından öğrenciler halk oyunlarını sergiledi. 6/A sınıfını ziyaret eden Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, yeni eğitim öğretim yılında başarı diledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Ders Zili Gözyaşı ile Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement