Bursa'da Ekonomiye Can Verenlere Ödül - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da Ekonomiye Can Verenlere Ödül

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tarim ve sanayi alanları konusunda uyarıda bulunarak, "Dikkat etmemiz gereken bir tehlike var; tarım arazilerimize sahip çıkarken, diğer taraftan da planlı bir şekilde sanayimizi geliştirmeliyiz.

06.03.2018 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tarim ve sanayi alanları konusunda uyarıda bulunarak, "Dikkat etmemiz gereken bir tehlike var; tarım arazilerimize sahip çıkarken, diğer taraftan da planlı bir şekilde sanayimizi geliştirmeliyiz. Birinci sınıf tarım arazilerinin amaç dışı kullanılması, plansız sanayileşmenin Uluabat Gölü, Nilüfer Deresi ve iç sulara karşı olumsuz etkilerine karşı tedbir almalıyız"  dedi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Karacabey Ticaret Borsası'nın (KTB) bir düğün salonunda gerçekleştirdiği başarılı işadamlarına ödül törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Karacabey  Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTB Başkanı Özer Matlı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Vali İzzettin Küçük, Karacabey'de ekonomiye can veren, değer katan iş adamlarını ödüllendirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Karacabey tarım, hayvancılık ve gıda sanayinde hem Bursa hem de Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri. Ödül vereceğimiz tüm firmalara ilçelerimize ve ilimize kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, "Bir ödül törenindeyiz. Ana temamız bu. Fakat bir temamız da eğitim. KTB ve KTSO'nun gerçekleştireceği okulların temel atma ve protokolü yapılacak. Tarım ve hayvancılık Karacabey'in vazgeçilmezi. İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu tamamlandığında burada üretilen ürünlerin pazarlanması açısından önemli katkı sağlayacak " diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son 3 yıldır Karacabey'e üçüncü kez geldiğini belirterek, "Her yıl bir sefer gelmişiz. Her gelişimizde de Karacabey'deki gelişimi görüyoruz. Güçlü ekonomik yapısı ve tarıma dayalı sanayisinin yanında son dönemde turizmle de Karacabey adından sıkça söz ettirir hale geldi. Bursa'nın en uzun sahil şeridi Karacabey'de. Ayrıca stratejik bir konuma sahip. Bir tarafta Çanakkale, bir tarafta İzmir, diğer taraftan İstanbul ve Ankara'nın kesiştiği bir noktada. İstanbul-İzmir otoyolu tamamlandığından Karacabey'den İstanbul'a 1,5 saatte, İzmir'e de 2 saatte gidilecek. Karacabey adeta İstanbul'un kapı komşusu olacak. İşte o zaman Karacabey'in tarımsal ürünlerinin satışında büyük avantaj sahibi olacak. Lojistik maliyetleri düştüğünde yatırım yapmak isteyen bir çok sanayicimiz burayı tercih edecek. Yatırımcılar için adeta cazibe merkezi olacak. Dikkat etmemiz gereken bir tehlike var; tarım arazilerimize sahip çıkarken, diğer taraftan da planlı bir şekilde sanayimizi geliştirmeliyiz. Birinci sınıf tarım arazilerinin amaç dışı kullanılması, plansız sanayileşmenin Uluabat Gölü, Nilüfer Deresi ve iç sulara karşı olumsuz etkilerine karşı tedbir almalıyız. Karacabey'in bir avantajı da gıda ve tarımda ham madde zenginliği. Verimli arazilerin de 4 mevsim tarım yapılması ilçe adına da Bursa ve ülkemiz adına da çok büyük bir avantajdır. Türkiye'nin en kaliteli domatesi, soğanı ve ıhlamuru Karacabey'de yetişiyor. Bunlar bizim için büyük bir nimet.  Şirketlerimiz bunun farkında. Türkiye'nin en büyük 500 sanayi firmasından 14'ü burada. Vergi rekortmenlerine baktığımızda Karacabey'in ekonomisi tescillenmiş durumda. Bursa'nın hem kurumlar vergisinde hem de gelir vergisinde rekortmen Karacabey'den çıktı. Şampiyonlarımızla gurur duyuyoruz."

Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ise, "Kuruluşunun 50. yılını kutlayan borsamız ilçemize ve şehrimize değer katmaya devam edecektir. Yarım asırlık maziye sahip Marmara bölgesinde ilk İSO belgesini alan, 5 yıldızlık akredite borsa olan, Karacabey'de ilkleri başaran ve işlem hacmi her geçen yıl artarak büyüyen borsayız. 2004 yılında hizmete açılan borsa hizmet binamıza ek olarak, 2013 yılında da Tarım ve Gıda Çarşısı'nın ilk etabını tamamladık. Bugün itibari ile de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açılışını yapacağı tarım depoları ve işyerlerimizin son etabını bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplamda 7 bin metrekarelik kapalı alandaki 24 adet depo ve işyerimizin Karacabey halkına hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

KTSO Başkanı Naci Güncü ise "'Ne mutlu bize ki Bursa kurumlar ve gelir vergisi birincileri de kendi markalarımız, odamız şirketleri arasından çıktı" dedi. Güncü, "Sanayicilerimiz, kobilerimiz, esnafımızla yaptığımız istişareler neticesinde ara eleman eksikliğinin ilçemizde büyük bir sorun haline geldiğini ve giderek büyüdüğünü tespit ettik. Küçük Sanayi Sitesi içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen 3 bin metrekare arsaya, bin metrekare kapalı alanda 11 adet derslik, idare odaları, atölyeler, laboratuar ve çok amaçlı konferans salonundan oluşan bu merkezde sanayimizin, kobilerin, esnafımızın faydalanabileceği, içerisinde çıraklık okulunu da barındıran her türlü mesleki eğitim ve araştırmaların yapılacağı, mesleki yeterlilik, ustalık ve her türlü teknik eğitimin verileceği bir birim olarak planladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ödül töreni öncesinde; Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nin temeli atılırken, Karacabey Ticaret Borsası tarafından yapılan Gıda ve Tarım Ürünleri Çarşısı'nın da açılış kurdelesi kesildi. Ticaret Borsası tarafından Harmanlı Mahallesi'ne yapılacak olan Tarım Meslek Lisesi'nin de protokolü imzalandı.

Kurumlar ve gelir vergisi kategorilerinde en çok vergi ödeyen firmalar ile ihracat şampiyonları  plaketle ödüllendirildi. Ayrıca, Karacabey'e değer katan firmalara da plaket takdim edildi. Firma temsilcileri ödüllerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Vali İzzettin Küçük ve törene katılan diğer protokol üyelerinden aldılar. Karacabey Ticaret Borsası'nın 50. yılı anısına, Borsa'ya yüksek düzeyde tescil ücreti ödeyen üyelere de 50'nci yıla özel plaketi verildi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da Ekonomiye Can Verenlere Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.

  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.


Advertisement