Bursa'da Endüstri Zirvesi'ne 60 Ülkeden 1100 İş İnsanı Katılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da Endüstri Zirvesi'ne 60 Ülkeden 1100 İş İnsanı Katılıyor

Bursa\'da Endüstri Zirvesi\'ne 60 Ülkeden 1100 İş İnsanı Katılıyor

BURSA'da 4 ayrı fuarı tek çatı altında toplayan Endüstri Zirvesi, kapılarını açtı.

30.11.2017 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da 4 ayrı fuarı tek çatı altında toplayan Endüstri Zirvesi, kapılarını açtı. Zirve kapsamında 60 ülkeden bin 100'ü aşkın iş insanı, sektör temsilcileriyle buluşacak.

Bursa'yı Türkiye'nin ve bölgenin en önemli fuar merkezlerinden birisi yapmak için yeni nesil fuar organizasyonları düzenleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), aynı zamanda iş dünyasının küresel arenadaki rekabetçiliğini artırmak için de projeler yürütüyor. Bu kapsamda BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde kapılarını açan Endüstri Zirvesi, farklı ülkelerden gelen yabancı iş insanlarını ağırlıyor. 3 Aralık tarihine kadar Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde sürecek olan zirvede, Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında BTSO öncüğülünde önemli bir alım heyeti organizasyonu düzenlendi.

'BURSA'DA CİDDİ BİR KÜMELENME VAR'

Zirvenin açılış töreninde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Türkiye'nin yatırım ve üretimiyle dünyada gıpta ile izlenen bir ülke olduğunu söyledi. Bursalı sanayicilerin şevk ve heyecanı ile üretim ve istihdamın her geçen yıl arttığını kaydeden Çelik, "Bakanlık olarak yüksek katma değerli üretimimin artmasını ve yeni girişimcilerin ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Bursa'da bu anlamda ciddi bir kümelenme faaliyeti var. Fuarlar kenti olma yolunda da ilerleyen Bursa, gösterdiği performansla ülkemizin hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlıyor" dedi.

6 KITADAN 1100'Ü AŞKIN İŞ İNSANI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise geçen yıl zor bir dönem geçiren Türkiye'nin 2017 yılı sonu itibariyle yüzde 6'nın üzerinde bir büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerden birisi olacağına inandığını söyledi. Burkay, zirve kapsamında Kompozit, Raylı Sistemler, Makine ve Uzay Havacılık Savunma Ur-Ge projeleri organizasyonuna 6 kıtadan bin 100'ü aşkın yabancı alıcının geldiğini söyledi. Sektörün iş hacmine büyük değer katan organizasyonun aynı zamanda Bursa'da düzenlenen en kalabalık alım heyeti programlarından birisi olma özelliğini taşıdığını ifade eden Burkay, "Ticari Safari Projesi ve Ur-Ge projeleriyle firmaların gerek yurt dışında, gerekse de yurt içinde dünyanın dört bir yanından firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük de fuarcılığın Bursa ekonomisi için büyük bir değer olduğunu belirtti.

250 MİLYON DOLARLIK HEDEF

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, Endüstri Zirvesi'nin 4 gün boyunca 4 ayrı fuarı ile Türkiye, bölgenin ve Bursa'nın ihracatına, istihdamına ve iç satışına önemli katkılarda bulunacağına inandığını dile getirdi. Zirvenin imalat endüstrisindeki prosesleri ilgilendiren sektörlerin tek çatı altında topladığını kaydeden Ersözlü, fuara 410 stantlı katılım sağladığını vurguladı. 7 ayrı holde 40 bin metrakarelik alanın tamamının dolduğunu söyleyen Ersözlü, "250 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefiyle bu fuarı hazırladık. BTSO ile birlikte çok sayıda yabancı iş insanını fuarda ağırlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi, toplu halde kesildikten sonra standlar gezildi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da Endüstri Zirvesi'ne 60 Ülkeden 1100 İş İnsanı Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement