Bursa'da Eylül Ayına Damga Vuranlar - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Eylül Ayına Damga Vuranlar

MTM, Bursa'da öne çıkan kişi, kurum ve olaylarını belirlediği araştırmasını açıkladı.

12.10.2012 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte medya verileriyle, Bursa'nın Eylül ayı raporu…

Bursa'ya şehit ateşi düştü…

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı gerçekleştirildi. Çıkan çatışma sonucunda 10 güvenlik görevlisi şehit olurken, şehit askerlerden Jandarma Komando Er Süleyman Güleç'in haberi, memleketi Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünü yasa boğdu. Askerler tarafından Canan ve Halil Güleç çiftine acı haber ulaştırıldıktan sonra acılı aile güçlükle sakinleştirilebildi. 8 aylık asker olan Süleyman Güleç'in şehit düştüğü haberi köyün internet sitesinden de 'Köyde Yas: Süleyman'ımız şehit oldu' başlığıyla duyuruldu. İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve çok sayıda kişi şehit ailesine taziye ziyaretlerinde bulundu.

Hayatını kaybeden genç futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu toprağa verildi…

Eskişehirspor futbolcularından 26 yaşındaki Ediz Bahtiyaroğlu, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti. Eskişehir'de düzenlenen tören sonrası, toprağa verileceği Bursa'daki cenaze namazına futbol dünyasından birçok isim katıldı. Ediz Bahtiyaroğlu'nun Ankaraspor'da forma giydiği dönemden eski hocası Aykut Kocaman başta olmak üzere, Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Murat Aksu, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da camii avlusundaydı.

Eskişehirspor, başta kaptan Servet Çetin olmak üzere takım olarak cenazede yer alırken futbolculardan Baki Mercimek, Orhan Şam, Özer Hurmacı gibi isimler de Ediz Bahtiyaroğlu'nu Bursa'da son yolculuğuna uğurlayan isimler arasındaydı.

Egemen Bağış'ın kayınvalidesi hayatını kaybetti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden kayınvalidesi Naciye Şener'in cenazesi, Bursa'da toprağa verildi. Öğle saatlerinde kente gelen Bağış, Emir Sultan Camisi'nde taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, iş adamları Nihat Özdemir ve Cavit Çağlar, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ve eşi Demet Kutluay, belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katılırken; sanatçılar Sezen Aksu, Ajda Pekkan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve eşi Cem Boyner ve iş adamı Bülent Eczacıbaşı çelenk yolladılar.

Bursa Fotofest fotoğrafseverleri buluşturdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ana sponsorluğunda, 15 - 21 Eylül tarihlerinde Bursa Fotofest'in ikicisi düzenlendi. Yurtdışından da 50'ye yakın fotoğrafçının yer aldığı festivalin bu yılki konu başlığı ise, 'İnsanların İzleri' oldu. Fotoğrafçı Ara Güler'in '20. Yüzyılın Yaratıcıları' adlı sergisi de festivalde yerini aldı. Güler, Salvador Dali'den Pablo Picasso'ya, Alfred Hitchcock'tan Tennessee Williams'a, Marc Chagall'dan Winston Churchill'e, Nazım Hikmet'ten, Yaşar Kemal'e, 20. yüzyılda önemli izler bırakmış yazarların, sanatçıların ve düşünürlerin portrelerini sevenlerine sundu.

Timsah görünümlü statta sona geliniyor

Dünyada takımın simgesiyle projelendirilen ender stadyumlardan biri olan ve çatısı "Timsah" görünümünde planlanan 45 bin kişilik Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda sona yaklaşılıyor. Kaba inşaatının % 95'i tamamlanan Timsah Arena'nın, önümüzdeki yaz bitmesi hedefleniyor. Dünyadaki örnekler incelenerek hazırlanan stadın mimarı Hasan Sözüneri, stadın çok önemli yapısal özellikler taşıdığına dikkat çekerek, Timsah ağzının hem mimarı hem form hem takımın simgesini yansıtması açısından önemli olduğunu ve bunun dışındaki tüm diğer özelliklerin UEFA ve FİFA standartlarına en üst düzeyde uyar nitelikte yapıldığını belirtti. Etrafında bin dönüm düzenlenecek bir yeşil alanın da yer alacağı stat, aynı zamanda içindeki 28 civarında restoran kafeterya ile 20 bin metrekarenin üzerindeki ticari alanıyla maç günleri, saatleri dışında da yaşayacak bir cazibe noktası olacak.

En çok konuşulan Bursalı isimler

Üç dönemdir milletvekilliği yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eylül ayı boyunca medyada en çok konuşulan Bursalı isim oldu.

Ayın öne çıkan bir diğer Bursalı ismi ise CHP Milletvekili Turhan Tayan'dı. Tayan, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin elektrik aboneliğini kişinin adına yapılması konusundaki zorlayıcı uygulamalara başvurmasına tepki gösterdiği haberlerle gündemde yer aldı.

Bursa'nın markaları

MTM'nin Bursa gündemi araştırmasının sonuçlarına göre, medyanın gündeminde en çok yer alan marka, Bosch oldu. Bosch, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2012 yılı 2.çeyrek sonuçlarına göre, müşteri memnuniyetinde ilk sıralarda yer almasıyla ön plana çıktı.

İstanbul Sanayi Odası(İS0) tarafından hazırlanan "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 yılı Raporu"nda yer alan Uludağ İçecek ise, 109 adet haberle Bosch'un ardında yer aldı.

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

BURTARIM 2012 ile Bursa 5.Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı 26 – 30 Eylül tarihleri arasında Bursa!'da gerçekleştirildi. 29 ülkeden 603 firma ve firma temsilcisinin katıldığı fuarda, eş zamanlı olarak Bursa Tarım Kongresi de düzenlendi.

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 13.Uluslararası Dama Şampiyonası, 96 usta damacının katılımıyla 3 gün sürdü. Gençler kategorisinde birinciliği Arif Altay Yücel alırken, büyükler kategorisinde ise Vecdi Naim Deveci birinci oldu.

Türkiye Kupası Bayanlar ve Veteranlar 2012 Engel Atlama Şampiyonası, toplam 160 at ve 95 sporcunun katılımıyla Bursa'da gerçekleştirildi. 3 gün süren şampiyonada, genel klasman E 'da Ronaldo isimli atıyla Kumru Say birinci, Tresor isimli atıyla Mısra Saymaz ikinci, Dejavu isimli atıyla Göksu Zeybek ise üçüncü oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve 2. Lig takımlarının katıldığı "Federasyon Kupası" eleme maçları, 25-27 Eylül arasında Bursa'daki Atatürk Spor Salonu'nda 6 takımın katılımıyla yapıldı. Oynanan final maçlarında şampiyonluğa ulaşan takım, Bandırma Kırmızı Basketbol Takımı oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan, eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret ederek, destek istedi.

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası (SEEOC), 12 ülkenin katılımı ile 4 gün süreyle Bursa'da yapıldı. İlk gün sürat, 2.gün uzun mesafe, 3.gün orta mesafe ve son gün bayrak yarışı dalında yapılan müsabakalarda Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan'ın ardından 4.oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'da Eylül Ayına Damga Vuranlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement