Bursa'da Festival Coşkusu 'Kavafis' ile Başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Festival Coşkusu 'Kavafis' ile Başladı

Bursa\'da Festival Coşkusu \'Kavafis\' ile Başladı

Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan '53. Uluslararası Bursa Festivali’, ‘Kavafis Projesi’ ile başladı.

11.06.2014 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan '53. Uluslararası Bursa Festivali', 'Kavafis Projesi' ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen '53. Uluslararası Bursa Festivali'nin açılışı, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda görkemli bir konserle yapıldı. Felsefenin aklını müziğin sezgileriyle buluşturan bir başyapıt olan 'Kavafis Projesi'nin sanatseverlerle buluştuğu konser, Şef Hakan Şensoy yönetiminde, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Devlet Çok Sesli Korosu'nu aynı sahnede bir araya getirdi. Şair Konstantinos Kavafis'in dünyaca ünlü şiirleri, ünlü Yunanistanlı besteci Alexandros Karozas'ın besteleri, Yunan müziğinin en önemli elçisi George Dalaras'ın yorumu ve ünlü sanatçı Zuhal Olcay'ın şiir okumalarıyla Bursa'da yankılandı. 20. yüzyılın başlarında yaşamış ve bir dönemini de Türkiye'de geçirmiş olan Kavafis'in Yunanistan, Türkiye ve Mısır'da yazdığı şiirlerini usta sanatçıların yorumuyla dinleyen sanatseverler, keyifli programda sanatçıları alkışlarıyla ödüllendirdi.

BURSA'NIN KÜLTÜR GELENEĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış programında festivalin öneminde değinerek, "Kültür ve sanatın merkezi, tarih kenti Bursa'da yarım asırdır gerçekleştirilen festival, kentin 53 yıllık geleneğidir. Mimari özellikler ve doğal güzellikler tek başına bir şehrin ruhunu anlatmak için yeterli değildir. Şehirler, kültürün ve sanatın sahiplenildiği, yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda büyür ve gelişirler. Şehrimizin değerlerine sahip çıkmak, onları geliştirip gelecek nesillere aktarmak görevlerimizdendir. Kent kültürü konusunda dünyaya örnek bir şehir olan Bursa'nın çağdaş bir kültür sanat şehri olması yolunda yatırımlarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

'ONUR ÖDÜLÜ' ÖZALP'E

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da açılış töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi ve BKSTV çalışanlarını tebrik ederek, "Şehirlerin de ruhları vardır. Şehirler bu ruhla, kültürle, sanatla ve tarihle yaşarlar. Kadim şehir Bursa'nın kültürel yaşamının kalkınmasından yanayız" dedi. Vali Karaloğlu, konuşmasının ardından Bursa Eski Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Teoman Özalp adına hazırlanan 'Festival Onur Ödülü'nü Özalp'in oğlu Prof. Alper Özalp'e verdi. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de festivalin özel bir programla sanatseverlerle buluşması hedefiyle yoğun bir çalışma yapıldığını vurguladı. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve Yılbirlik, festivale destek veren ana sponsorlar Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Durmazlar Makina ve Erbak Uludağ ile sponsorlar Acıbadem Sağlık Grubu, Doğuş Oto ve Korupark AVM temsilcilerine plaketlerini verdi.

ZENGİN PROGRAM

Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış konserini, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve BKSTV yönetim kurulu üyeleri ile Bursalı işadamları da ilgiyle izledi. '53. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında, Selami Şahin, Işın Karaca, Hande Yener, Moğollar ve Kurtalan Ekspres, Murat Boz, Tomatito ile Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman, Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası, Emel Sayın ve Los Vivancos konserleri, Birjan ve Sara Operası, 'Muhteşem Süleyman' operası ve Karagöz Halk Dansları Topluluğu gösterisi sahnelenecek. Festival kapsamında bir de karma sergi izlenime açılacak.

'53. Uluslararası Bursa Festivali Programı'

13 Haziran - Selami Şahin - Işın Karaca

16 Haziran - Birjan ve Sara Operası

17 Haziran - Hande Yener

19 Haziran - Moğollar ve Kurtalan Ekspres

21 Haziran - 'Muhteşem Süleyman' operası

22 Haziran - Murat Boz

25 Haziran - Karagöz Halk Dansları Topluluğu

27 Haziran - Tomatito ile Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman

30 Haziran - Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası

2 Temmuz - Emel Sayın

4 Temmuz - Los Vivancos

7 - 12 Temmuz - 28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Festival Coşkusu 'Kavafis' ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement