Bursa'da Festival Zamanı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Festival Zamanı

Bursa\'da Festival Zamanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali, şehirde kültür ve sanat rüzgarları estirecek.

30.05.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali, şehirde kültür ve sanat rüzgarları estirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hilton Otel'de düzenlenen basın toplantısında, 53. Uluslararası Bursa Festivali'nin programını kamuoyuna açıkladı. Başkan Altepe, Uluslararası Bursa Festivali'nin 1962 yılından bu yana hayata geçirildiğini ve kentin onuru olduğunu söyledi. Şehirlerin kültür ve sanatın yaşatılmasıyla geliştiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Sanat, dünyanın ortak dilidir. Bu dilin tüm renkleriyle harmanlandığı faaliyetlerden biri de Uluslararası Bursa Festivali'dir. Bursa Festivali, bu şehrin 53 yıllık geleneğidir. Bursa Festivali, şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran, Bursa'yı kültür ve sanatla dünya gündemine taşıyan bir gelenektir" dedi.

Festivalin bu yıl 10 Haziran Salı günü başlayacağını söyleyen Başkan Altepe, "Festival sayesinde, 53 yılda yerli ve yabancı onlarca sanatçı Bursa'nın kültürel hayatına unutulmaz izler bıraktı. Büyükşehir Belediyesi olarak muhteşem bir ortama imkan sağlayan Bursa Festivali'nin daha da görkemli hale gelmesi noktasında yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu yıl da Bursa'da birbirinden değerli yerli ve yabancı konukları ağırlayacağız. Festivalimiz 10 Haziran Salı günü Kavafis projesi ile açılıyor" diye konuştu.

Festivalin programını anlatan Başkan Altepe, Bursa'da kültür ve sanat rüzgarları estirecek festivalin yaza damgasını vuracağını da sözlerine ekledi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de dünyadaki farklı kültür mozaiklerini Bursalılarla buluşturmak için güzel bir program hazırladıklarını belirtti. BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ise dünya müziklerinin en iyi örneklerinin Bursa'da sergileneceğini kaydetti.

Bursa Festivali'nin 10 Haziran Salı günü yapılacak olan açılışında Kavafis projesinde George Dalaras, şair Kavafis'in bestelenen şiirlerini, Okan Bayülgen de şiirlerini yorumlayacak. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu da bu özel gecede sahnede olacak. 13 Haziran Cuma günü Selami Şahin ve Işın Karaca aynı sahneyi paylaşacak. 16 Haziran'da Birjan ve sara operası sahne alacak. Dünyada yıllardır sahnelerini açan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan gibi ülkelerden gelen Türksoy - Türk Dünyası Sanatçıları ile Samsun Devlet Opera ve Balesi, 17 Haziran'da Hande Yener sahneye çıkacak. 19 Haziran'da Moğollar ve Kurtalan Ekspres sahne alacak. 21 Haziran'da İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin 250 kişilik korosundan Tevfik Akbaşlı'nın 6 yılda tamamladığı 'Muhteşem Süleyman' operası Bursa'da ilk kez izlenebilecek. 22 Haziran'da Murat Boz Bursa'da olacak. 25 Haziran'da Karagöz Halk Dansları Topluluğu, özel bir gösteriyle sahneye çıkacak. 27 Haziran'da İspanyol Flamenko Gitaristi Tomatıto ile Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman türküleri yorumlayacak. 30 Haziran'da, Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası sahne alacak. Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla gerçekleşecek konserde Venezuela'nın bağımsızlık kutlamalarına özgü müzikler seslendirilecek. 2 Temmuz'da Emel Sayın sahneye çıkacak. 4 Temmuz'da küçük yaşlarda dans etmeye başlayan Endülüs'ten Magalalı 7 erkek kardeşin kurduğu Los Vivancos ekibi festivale renk katacak.

Ayrıca 18 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında festival karma sergisi Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde izlenebilecek. 7-12 Temmuz tarihleri arasında ise '28. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' Bursa'da barış ve dostluk rüzgarları estirecek. Bu yıl folklor yarışmasına 25 ekip katılacak. Yarışmaya Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çeçenistan Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Gürcistan, İrlanda, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Kırgızistan, Macaristan, Makedonya, Özbekistan, Panama, Rusya Federasyonu, Karmıka Cumhuriyeti, Sırbistan, Şili ve Yunanistan'dan gelen ekipler gösterilerini sergileyecek. Festival, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Merinos AKKM Osmangazi Salonu, Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek. Bilet fiyatları 7 TL ile 38 TL arasında değişen festival programlarından Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası ise ücretsiz izlenebilecek. Biletler sadece biletix.com, Çetin Family'nin Emek ve Nilüfer şubeleri, İntam 101 Exxe Mağazası ve Atatürk Stadyumu Arkası- Reşat Oyal Kültürpark girişi gişesinden olmak üzere Biletix'ten temin edilebilecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Festival Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement