Bursa'da Fetih Şenliklerine Diriliş Damgası - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Fetih Şenliklerine Diriliş Damgası

Bursa’da Osmangazi Belediyesi tarafından 13’ncüsü düzenlenen Osmangazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri’ne diriliş ruhu damgasını vuracak.

04.04.2017 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından 13'ncüsü düzenlenen Osmangazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri'ne diriliş ruhu damgasını vuracak. İki bakanın katılması beklenen 8 Nisan'daki fetih yürüyüşüne Diriliş Ertuğrul Dizisi'nin tanınmış oyuncuları da renk katacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 7 Nisan Cuma günü Bursa İhtisab Kanunnamesi Sergisi açılışı ile başlayacak şenliklerin, 2.Beyazid Dönemi Sempozyumu ile devam edeceğini, 8 Nisan Cumartesi günü Tophane Meydanı'nda açılış töreni ve fetih yürüyüşü gerçekleştirileceğini söyledi.

Saat 15.00'teki şenlik açılışına iki bakanın katılması beklenirken, Diriliş Ertuğrul Dizisi'nin Bamsı, Turgut Alp, Ali Yar Bey ve Haymana karakterini canlandıran oyuncular da yürüyüşe damgasını vuracak.

Başkan Mustafa Dündar, şenlikte 10 bin Türk Bayrağı dağıtılacağını belirterek, "Bu yıl şenlikleri diriliş ruhuyla kutluyoruz. 3 hafta boyunca sürecek şenlik renkli etkinliklere sahne olacak. Selçukgazi ve Karabalçık Mahallesi'nde köy düğünü ile geçmişi canlandıracağız. Osmangazi ve Şehitlerimiz için 9 Nisan Pazar günü Ulucami'de sabah namazında dua okunacak. 14 Nisan Cuma günü ise Soğanlı Kültür Merkezi'nde Şehit Gazeteci Mustafa Cambaz'ın objektifinden fotoğraf sergisi açılacak. 23 Nisan Pazar günü tarihi kent koşusu yarı maratonu ve kent halk koşusu gerçekleştirilecek. 30 Nisan'daki rahvan at koşusu ile şenlikler sona erecek" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Fetih Şenliklerine Diriliş Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement