Bursa'da İmam Hatip Lisesi'nde 28 Şubat Eylemi - Son Dakika
Güncel

Bursa'da İmam Hatip Lisesi'nde 28 Şubat Eylemi

Bursa\'da İmam Hatip Lisesi\'nde 28 Şubat Eylemi

Bursa'da 28 Şubat Platformu üyeleri, baş örtüsü yasağının 15. yıl dönümünde eylem yaptı.

25.12.2013 14:53  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 28 Şubat Platformu üyeleri, baş örtüsü yasağının 15. yıl dönümünde eylem yaptı.

Bursa 28 Şubat Platformu ve dönemin mağdur öğrencileri, Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde, 17 Aralık 1998 yılında başlayan baş örtüsü yasağının 15. yıl dönümünde protesto gösterisi yaptı. Açıklama öncesi iki kişi tiyatral gösteri yaptı.

Yasaklar sebebiyle eğitimini tamamlayamayan bir temizlik görevlisi, 28 Şubat darbecilerine göndermede bulundu. Baş örtüsü mağduru öğrencilerin taşıdığı pankartlardaki gazete kupürleri dikkati çekti.

Hiçbir zaman hukuk dışına çıkmadıklarını ifade eden dönemin Yeşil İHL öğrencisi Zeynep Orhan, "Buna rağmen, o zaman, sadece 13-15 yaşlarındaki kızlarımız değil, erkek öğrenciler, anne-babalarımız, dedelerimiz, ablalarımız da her türlü hakaret ve tehditle birlikte, kahraman polisimizin bonkörce kullandığı coplarından nasipleniyorlardı. Karakollara, emniyete ailelerimizle birlikte sürüklene sürüklene götürülüyorduk. Onlar bizim eğitimimizi engelledikleri halde, bizler ve bir kısım velilerimiz eğitimi engellemekten yargılanıyor, her türlü insanlık dışı muameleye tabi tutuluyorduk. Oruçlarımızı okulumuzun önünde copla açtıranlardan, onlara talimat verenlerden ve zulme sessiz kalanlardan Allah mutlaka bunun hesabını soracaktır" iddialarında bulundu.

1998 yılında Yeşil İHL'de öğretmenlik yaptığını belirten Servet Tunçel, "Baş örtüsü yasağı sebebiyle önce sürgün edildim, ardından da 40 öğretmenle birlikte meslekten ihraç edildik. Hepimizi birden meslekten atmadılar. Teker teker meslekten attılar. Orhan Taşanlar Bursa valisi olarak görev yapıyordu. Çevik Bir, 1. Ordu Komutanı olarak çalışıyordu. 'Bundan böyle hiçbir kamu kurumunda başörtülü çalışmayacak' diye talimatlar yağdırıyorlardı. Birçok okul müdürü yasağı deldiği gerekçesiyle işlem gördü" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da İmam Hatip Lisesi'nde 28 Şubat Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement