Bursa'da Kayakçılar Federasyona Tepki İçin Kayak Takımlarını Yaktı - Hd - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Kayakçılar Federasyona Tepki İçin Kayak Takımlarını Yaktı - Hd

Bursa'da kayakçılar federasyona tepki için kayak takımlarını yaktıGürkan DURAL - Mehmet İNAN BURSA, (DHA)Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda alınan olumsuz sonuçlar nedeniyleTürk Kayak Federasyonu'na tepki olarak kayak takımlarını yaktılar.

17.02.2018 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da kayakçılar federasyona tepki için kayak takımlarını yaktı

Gürkan DURAL - Mehmet İNAN BURSA, (DHA)

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda alınan olumsuz sonuçlar nedeniyleTürk Kayak Federasyonu'na tepki olarak kayak takımlarını yaktılar. Ayrıca dernek üyeleri, meşalelerle görsel bir şölen de sergiledi.

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği, Güney Kore'de devam eden PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcuların aldığı sonuçlar nedeniyle Türkiye Kayak Federasyonu'na tepki gösterdi. Dernek adına konuşma yapan Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Asbaşkanı Kürşad Yıldız, 82 yıldan bu yana olimpiyatlara Türkiye'nin katıldığını belirterek, Şu an Güney Kore'deki olimpiyatları yakından takip etmekteyiz. Harcanan bütçelere bakınca, alınan sonuçlar çok üzücüdür ve bizleri derinden yıpratmıştır. Bu sonuçlar için kesinlikle sporcularımızı suçlamamaktayız. Yanlış idareye, yanlış yönetimedir sitemimiz. Olimpiyatta bütçemizin 10'da birine sahip olan ülkeler, şu an bizden çok çok önde ilerlemektedirler. İran, Kenya, Sırbistan gibi ülkeler geçen yıla kadar bizlerden büyük farklar yerken, şu an 60'ncı 70'inci sıralara giren sporculardan inanılmaz büyük farklar yemekteyiz dedi.

SPORCULARIMIZ SİSTEMİN YANLIŞLIĞINDAN DOLAYI BAŞARI GÖSTEREMİYOR

Derneklerinin tek amacının Türk sporunu, daha geniş tabana yaymak olduğunu söyleyen Kürşad Yıldız, 282 üyesi olan derneği, Türkiye Kayak Federasyonu olarak karşınıza alıp insanları ayrıştırır veinsanları birbirinden koparırsa hiçbir sonuca varamayız. Hiçbir başarıya ulaşamayız. Buradan devlet büyüklerimize, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a mesajımızdır; milyon liralar harcandı 4 yılda, 4 yıl önce devam eden federasyondan çok iyi teslim alınan sporcular bugün dünyada iyi performans gösteremiyor. Sistemin yanlışlığından. Ben bir milli sporcu olarak bundan çok derin üzüntü duyuyorum. Bu işi, bu işin içinden gelene teslim etmeliyiz. Biz bu durumları sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz diye konuştu.

KAYAK TAKIMLARINI ATEŞE ATTILAR

Türkiye Kayak Federasyonu'nun bu şekilde yönetilemeyeceğinin altını çizen Yıldız, Kayak sporuna gönül vermiş insanları ayrıştırarak başarıya ulaşılmaz. Federasyon başını yöneticileriyle birlikte avuçlarının arasına koymalı. Ben bu kötü gidişatı, bu başarısızlıkları protesto amaçlı, benim içim rahat etmediği için kayağımı yakıyorum dedi ve kayağını ateşe attı. Diğer dernek üyelerinin de ortak prostestosu sonrasında birçok kayak takımı, ateşin içerisine atıldı.

GÖRSEL ŞÖLEN DE YAŞATTILAR

282 üyesi bulunan dernek, üyeleriyle birlikte Uludağ'ın zirvesinde yer alan pistten aşağı ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterinin yanı sıra meşalaler ile birlikte kayarak inerken, bu gösterisini bir kez daha tekrarladı. Dernek üyelerinin meşaleli bu gösterisi, Uludağ'daki kayakçılardan da yoğun alkış aldı.

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta da derneklerinin emekli milli sporculardan kurulu olduğunu belirterek, emekli maaşlarını Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Bursa\'da Kayakçılar Federasyona Tepki İçin Kayak Takımlarını Yaktı - Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Kayakçılar Federasyona Tepki İçin Kayak Takımlarını Yaktı - Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uzmanından, Ramazan ayında su tüketimi konusunda uyarı: 'Günde en az 2,5 litre su tüketin'
    10:28 Uzmanından, Ramazan ayında su tüketimi konusunda uyarı: 'Günde en az 2,5 litre su tüketin'

    Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bilim Şefi ve Organ Nakli Mesul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış, Ramazan ayında su tüketiminin önemine dikkat çekerek, bir kişinin günde en az 2,5 litre su tüketmesi gerektiğini belirtti. Böbrek hastalarının ise hekim kontrolünde oruç tutmaları gerektiğini vurgulayan Danış, iftar ve sahur arasındaki zamana yayacak şekilde su tüketiminin önemli olduğunu söyledi.

  • Van'da Jandarma Operasyonu: 12 Kişi Tutuklandı
    10:28 Van'da Jandarma Operasyonu: 12 Kişi Tutuklandı

    Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda bin 644 devriye icra edildiği ve 66 bin 836 şahıs ile 62 bin 123 aracın kontrol edildiği belirtildi. Yapılan kontrollerde dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma gibi suçlardan aranan toplam 45 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 12'si tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi
    10:25 Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Mersin'de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 11 PKK/KCK şüphelisi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, muhalif şahısları tehdit ettiği, terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı belirtildi. Operasyonda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı
    10:24 İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı

    İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren 'Kardeşler Çetesi'ne yönelik jandarma operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise uyuşturucu, ruhsatsız av tüfeği ve senet ele geçirildi.

  • Osmaneli'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi iftarla kutlandı
    10:24 Osmaneli'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi iftarla kutlandı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. Kaymakam Ünal, devlet olarak her zaman gaziler ve şehit yakınlarının yanında olduklarını belirtti. Belediye Başkanı Şahin ise şehitlere rahmet dileyerek, gazilere sağlık ve sıhhat temennisinde bulundu.

  • Seydişehir Kaymakamı Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu
    10:24 Seydişehir Kaymakamı Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu

    Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve ramazan dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kaymakam Bakkal, düzenlenen iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti. Programa çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.


Advertisement