Bursa'da "Kitap Baharı" Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "Kitap Baharı" Başlıyor

Bursa Kitap Fuarı, "Kitap Baharı" sloganıyla 9-17 Mart 2013 tarihleri arasında, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 11.kez düzenlenecek.

08.03.2013 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kitap Fuarı, "Kitap Baharı" sloganıyla 9-17 Mart 2013 tarihleri arasında, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 11. kez düzenlenecek.

TÜYAP'tan yapılan açıklamada, Bursa Fuarcılık A.Ş'nin Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle 9 Martta açacağı ve bu yılki teması "Kitap Baharı" olarak belirlenen fuara, 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. Dokuz gün süresince 70 kültür etkinliği ve imza gününde 600 yazar, okurlarıyla bir araya gelecek.

Fuar kapsamında düzenlenecek etkinliklere Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Üstün Dökmen, Ayşe Kulin, Can Dündar, Yekta Kopan, Ece Temelkuran, İpek Ongun, Enver Aysever, Canan Tan, Ahmet Ümit, Cemil Kavukçu, Necdet Neydim gibi birçok şair, yazar ve bilim insanı katılacak.

TÜYAP tarafından, Güney Özkılınç ve Deniz Dalkılınç'ın koordinatörlüğünde, Bursa'nın tarihine ve kültürüne değer katmış, Bursa'da iz bırakmış kadınların fotoğraflarından oluşan "Bursa'nın Kadın Yüzü" fotoğraf sergisi düzenlenecek.

Fuarın diğer bir sergisi Faruk Akbaş'ın 8 yıl boyunca Anadolu'nun farklı coğrafyalarında çektiği "Anlar ve İzler" başlıklı fotoğraf sergisi olacak. Akbaş'ın Anadolu'nun tarihi, doğal ve kültürel değerlerini anlattığı fotoğraf sergisi fuar boyunca ziyaret edilebilir.

Fuar, 17 Marta kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Haluk Yüksel - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'Kitap Baharı' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement