Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu, 'Özgürlük Oyunu', 'Hiç Kimsenin Öyküsü', 'Fırtına' ve 'Gönül Avcısı' Oyunlarını Sahneleyecek.

03.02.2011 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 'Özgürlük Oyunu', 'Hiç Kimsenin Öyküsü', 'Fırtına' ve 'Gönül Avcısı' oyunlarını sahneleyecek. Adem Atar'ın yazdığı, Zeki Gürdal Karaoğlu'nun yönettiği 'Özgürlük Oyunu'nun dekorunu Hakan Dündar, kostümünü Funda Çebi, ışık düzenlemesini Kazım Öztürk yapıyor. Hafize Gün, Elif Nutku, Meltem Evcioğlu, Belgin Bilgin, Arzu Tan Bayraktutan, Yasemin Şener, Hatice Sezer, Filiz Soyluoğlu, Nazan Kesal, Nergiz Acar, Derya Öztunç ve Cansu Yılmaz'ın rol aldığı oyunda, 'en kıymetli hazine' olarak nitelendirilen 'yaşamak' ele alınıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.30'da, 5 Şubat Cumartesi günü ise saat 15.00 ve 20.30'da sahneye konulacak. Erdi Mamikoğlu'nun yazdığı, Taner Turan'ın yönettiği 'Hiç Kimsenin Öyküsü'nün dekorunu Murat Gülmez, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını ise Ali Karaman hazırladı. Kemal Okur ve Yener Sezgin'in rol aldığı oyunda, savaş ve ardından gelen barış konu ediliyor. Oyun, Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 5 Şubat Cumartesi günü 18.30'da izlenebilecek. Shakespeare'nin yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin uyarladığı 'Fırtına' adlı çocuk oyununu Ahmet Somers yönetiyor. Dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Ceren Karahan'a, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait oyunda, Celal Bıyıklı, Atilla Tetik, Çağlar Ozan Aksu, Cansu Yılmaz, Hayati Özen, Buse Uğur, Ufuktan Dede ve Savaş Ak rol alıyor. Kızı Miranda, hava perisi Ariel ve biçimsiz köle Caliban ile ıssız adada yaşayan Prospero'nun hayatının anlatıldığı oyunun konusu özetle şöyle:

'Bu adadaki esaretinin nedeni olan Kral Alonso, oğlu Ferdinand ile gemi yolculuğu sırasında Prospero'nun adasının yakınlarından geçmektedir. Bunu fırsat bilen Prospero, Ariel'den fırtına çıkarmasını ister ve düşmanlarının adaya gelmesini sağlar. Prospero, doğaüstü güçleri ve sadık kölesinin yardımıyla ona haksızlık edenlerden böylece öcünü alır. Kimsenin burnu kanamadan geldikleri bu ilginçliklerle dolu adada aşk, intikam, hoşgörü, özgürlük, doğanın dengesi ve mutlu sonla biten bir masal yaşanır. Oyun, Prospero'nun büyülü değneğini kırması ve tüm grubun düşmanlıkları geride bırakıp büyüyle onarılmış gemiyle İtalya'ya yelken açmasıyla sona erer.'

'Fırtına', AVP Sahnesi'nde 6 Şubat Pazar günü saat 14.00'te sahnelenecek. Diego Fabbri'nin yazdığı, Levent Ulukut'un yönettiği komedi oyunu 'Gönül Avcısı'nın, dekoru Işın Mumcu, kostümleri Gülümser Erigür, ışık düzeni Mehmet Yaşayan'a ait.Emir Çiçek, Ecehan Şarman Çetinkaya, Rüyam Dirin ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, bir erkeğin üç kadınla ilişkisi konu ediliyor. 'Bir adam aynı anda üç kadını sevebilir mi? Üç kadına birden, yalan söylemeden onlara sahip olabilir mi? Bu üç kadın birbirlerini tanıyıp, bu adamı kabul edebilirler mi' sorularına yanıtların arandığı oyunda, kahramanın içine düştüğü durum anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde, 8-9 Şubatta saat 20.30'da sahneye konulacak.

-'KAYNANAM NASIL KUDURDU'-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Kaynanam Nasıl Kudurdu' adlı oyunu, Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 1927 yılında yazdığı, Ayşegül Çelik Şahin'in sahneye uyarladığı oyunun dekoru Tayfun Çebi'ye, kostümleri Funda Çebi'ye ait. Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamını komik bir anlatımla gözler önüne seren oyun, bugün ve yarın saat 20.30'da, 5 Şubat Cumartesi günü ise saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

-SERGİ VE KONSERLER-

Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Sanat Müziği Korosu Konseri, 8 Şubat Salı günü, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Konseri ise 9 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak. Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner ve Cemal Nadir Güler sanat galerilerinde Doğuş Üniversitesinin karma resim sergisi, 5 Şubata kadar gezilebilecek. Sami Güner Sanat Galerisi'nde Ayfer Halıcı'nın resim sergisi, Cemal Nadir Güler Galerisi'nde Kemal Kaya'nın kişisel fotoğraf sergisi, 7-12 Şubat tarihlerinde görülebilecek.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement