Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Yolcular" ve çocuk oyunu "Alaaddin'in Sihirsiz Lambası"nı sahneleyecek.

02.02.2012 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Yolcular" ve çocuk oyunu "Alaaddin'in Sihirsiz Lambası"nı sahneleyecek.

Sam Bobrick'in yazdığı, Fikret Urucu'nun yönettiği "Yolcular"ın dekor tasarımı Murat Gülmez, kostüm tasarımı Candan Günay, ışık tasarımı Rahmi Özan'a ait. Kamil Korunan, Cem Arabacıoğlu, Rüyam P. Dirin ve Cansu Yılmaz'ın rol aldığı oyunda, kendini bir otobüs terminalinde bulan yolcuların başına gelenler anlatılıyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde 2-3 Şubat'ta saat 20.00'de, 4 Şubat Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00'de sanatseverle buluşacak.

Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun yazdığı, Erkan Yılmaz'ın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği "Tek Kişilik Yaşam" adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar, ışık tasarımı Ali Karaman'ın imzasını taşıyor.

Y. Emir Çiçek'in rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün, yarın ve cumartesi 18.00'de izleyiciyle buluşacak.

Sandberg ve Firner'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Bora Özkula'nın yönettiği "Bu da Benim Karım" adlı komedinin dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Rahmi Özan yapıyor.

Berrin Balkanlar, Jale Çiçek, Taner Turan, Süheyla Zeybek, Muharrem Dalfidan ve Ayşe Dinç'in rol aldığı oyun, hayatın içinden bir güldürmece sunuyor. Oyunda, çalıştığı fabrikasında her on dakikada bir kamyondan hamile elbisesi çıkan, hali vakti yerinde olan bir kişi ve güzel ama artık güzelliği ve kadınlığını unutmuş olan eşi anlatılıyor.

Titiz, temizlik hastası, baskın karakterli bir kadın ile eşi arasında geçenleri komik dille anlatan, herkesin kendi hayatından bir şeyler bulabileceği oyun, AVP Sahnesi'nde 7-8 Şubatta saat 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Harun Özer'in yazdığı, Ebru Kara'nın yönettiği "Alaaddin'in Sihirsiz Lambası" adlı çocuk oyununun dekor ve kostüm tasarımını Özge Akarsu, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Erdem Gündüz yapıyor. Cihan Büyükışık, Serap Uluyol Karanfilci, Ozan Sargın, Cansu Yılmaz, Özlem Altaş, Eray Soykan, Ali Pınar, Hayati Özen, Savaş Ak, Emre Sefer, Mutlu Dereli, Cem Korkmaz, Emre Yaşa, Adnan Tunalı'nın rol aldığı oyunda, kimsenin çalışmadığı, üretmediği, her şeyin bir dileğe bağlı olduğu, kimsenin hiçbir şey yapmadan istediklerinin önüne geldiği bir dünya konu ediliyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 5 ve 7 Şubat'ta saat 14.00'te sahnelenecek.

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Ölüm Tuzağı" adlı oyunu sahneliyor

Amerikan Edebiyatının korku ve gerilim yazarı olan İra Levin'in kaleme aldığı, Hale Kuntay'ın Türkçeye çevirdiği "Ölüm Tuzağı" adlı oyunu Mustafa Kurt yönetiyor.

Sezonun yeni oyunu olan "Ölüm Tuzağı", para ve şöhret tutkusunun insanları nasıl baştan çıkardığını anlatıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.30'da, 4 Şubat Cumartesi ise 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 8 Şubat Çarşamba günü saat 11.00 ve 14.00'te, "Güliver Devler Ülkesinde" adlı oyunu sahneye koyacak.

Sami Güner Sanat Galerisi'nde, Ayşen Taştekin Doda'nın kişisel resim sergisi ise, 30 Ocak-4 Şubat tarihlerinde açık kalacak.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement