Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa\'da Kültür Sanat

BDT, "Sarıpınar 1914", ''Tek Kişilik Yaşam'', "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak

05.12.2013 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sarıpınar 1914", "Tek Kişilik Yaşam", "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Reşat Nuri Güntekin'in "Değirmen" adlı romanından Turgut Özakman'ın uyarladığı ve Mustafa Kurt'un yönettiği "Sarıpınar 1914" oyununda, Kamil Korunan, Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Bora Özkula, Harun Türköz, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Erkan Erdem, Cem Korkmaz, Cenk Turan ve Ahmet Somers rol alıyor. Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostümleri Özge Akarsu, ışık düzeni Yakup Çartık'a ait oyunda, 1914 yılında Osmanlı döneminde yöneten ve yönetilenlerin kopmuşluğu, sorunlara yabancılaşılması, gülmece ve iğneleyici bir dille anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 7 Aralık Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'de beğeniye sunulacak.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yazdığı, Erkan Yılmaz'ın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği "Tek Kişilik Yaşam" oyununun dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Emir Çiçek'in rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün, yarın ve 7 Aralık'ta 18.00'de izleyiciyle buluşacak.

Orhan Asena'nın yazdığı, Tayfun Erarslan'ın yönettiği "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)"nın dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını ise Yakup Çartık üstleniyor.

Taner Turan, Kamil Korunan, Emre Yaşa ve Bora Özkula'nın aralarında bulunduğu 34 kişinin rol aldığı oyunda, Osmanlı döneminde yaşanan "Alemdar Paşa Vakası" ele alınıyor. Sultan 3. Selim'in öldürüldüğü, 2. Mahmud'un ise Alemdar Paşa tarafından kurtarılarak tahta çıkarıldığı 1809 yılının İstanbul'unun anlatıldığı oyunda, 2. Mahmud, hayatını borçlu olduğu Alemdar Paşa'ya sadrazamlığı vermek zorunda kalıyor.

Oyun, 10-11 Aralık'ta AVP Sahnesi'nde saat 20.00'de sahnelenecek.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı "Kaçaklar" adlı çocuk oyununun yönetmenliğini, Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.

Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 8 ve 10 Aralık'ta 14.00'te sahneye konulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise "Buzlar Çözülmeden" oyununu sahneleyecek.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan oyunu "Buzlar Çözülmeden"in yönetmenliğini, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımı Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli yapıyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikayesi anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 7 Aralık'ta ise 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. - Bursa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement