Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa\'da Kültür Sanat

BDT, "Pygmalion Bir Kadın Yarattım", "Aklı Olan Durmaz" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneye koyacak.

08.05.2014 15:14  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sarıpınar 1914" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.

Reşat Nuri Güntekin'in "Değirmen" adlı romanından Turgut Özakman'ın uyarladığı ve Mustafa Kurt'un yönettiği "Sarıpınar 1914" adlı oyunda, Kamil Korunan, Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Bora Özkula, Harun Türköz, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Erkan Erdem, Cem Korkmaz, Cenk Turan ve Ahmet Somers rol alıyor.

Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostümleri Özge Akarsu, ışık düzeni Yakup Çartık'a ait oyunda, 1914'te Osmanlı döneminde, yöneten ve yönetilenlerin kopmuşluğu, sorunlara yabancılaşılması, gülmece ve iğneleyici bir dille anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde yarın saat 20.00, 10 Mayıs'ta ise 15.00 ve 20.00'den itibaren izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırça Köşk" oyununun yönetmenliğini Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da bulunduğu 21 kişi rol alıyor.

Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda, Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu, şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 11, 13 ve 14 Mayıs'ta 14.00 saatlerinde sahneye konulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise Nikolay Gogol'un yazdığı, Koray Karasulu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ertan Akman'ın yönettiği "Evlenme" oyununu sahneleyecek.

Oyunun dekor tasarımı Murat Şimşek, kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. Oyuncu kadrosu 10 kişiden oluşan eserde, çöken soylular sınıfıyla yükselen burjuva sınıfının çatışması eğlenceli bir evlenme hikayesiyle ele alınıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'den itibaren sanatseverlerle buluşturulacak. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement