Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa\'da Kültür Sanat

BDT, "Hastalık Hastası", "Pygmalion Bir Kadın Yarattım" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak.

16.10.2014 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Hastalık Hastası", "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Fransız komedi yazarı Jean Baptiste Poquelin Moliere'in yazdığı, Lütfi Ay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve rejisörlüğünü Malkom Keith Kay'ın üstlendiği "Hastalık Hastası"nın dekor tasarımını Savaş Çevirel, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını da Ali Karaman yapıyor.

Bora Özkula, Halil Balkanlar, Sitare Tuna ve Nazlı Ceren Argon'un da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, "hipokondriya" yani hasta olduğuna inanma hastalığı olan Argan'ın, başkasını seven kızını kendisi için bir doktorla evlendirmeye çalışması ele alınıyor. Hızlı bir aksiyon içinde canlı müzik ve danslarla yorumlanan oyunda, seyircinin güldürülerek düşündürülmesi amaçlanıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 18 Ekim Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatroseverlere sunulacak.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı "Kaçaklar" oyununun yönetmenliğini Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.

Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 19 Ekim Pazar günü saat 14.00'te sahneye konulacak.

George Bernard Shaw'ın yazdığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçe'ye çevirdiği ve Sibel Özer Chulliat'ın yönettiği "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" oyununun dekor tasarımını Ali Cem Köroğlu, kostüm tasarımını Bengisu Mükiyen, ışık tasarımını da Aslı Atasoy yapıyor.

Taner Turan, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Berrin Kulya Balkanlar dahil 30 kişinin rol aldığı oyunda, sahte ile hakikati birbirinden ayırmanın her zaman siyah ile beyazın farkını bir bakışta kavramak kadar kolay olmadığı anlatılıyor. "Bir insana yaşamını değiştirmesi, güzelleştirmesi, yeni ve değerli anlamlar katması için el uzatabilmek gerçekten mümkün mü?" sorusuna yanıt aranan oyunda, buna cesaret eden birinin ne gibi sürprizlerle karşılaşacağı gözler önüne seriliyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 21 ve 22 Ekim'de saat 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

"19'uncu Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali"

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen "19'uncu Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali", 20 Ekim Pazartesi günü saat 13.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde açılış programıyla başlayacak.

Klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra sokak oyunlarından dans ve müzik ağırlıklı oyunlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festivalde, yerli ve yabancı tiyatro toplulukları Bursa'da buluşacak.

Bu yıl 20-25 Ekim'de gerçekleştirilecek festivale, 8 Türk ve 11 yabancı topluluk katılacak. Türkiye, Bulgaristan, Fransa, İtalya, Danimarka, İspanya, Norveç, Polonya ve Gürcistan'dan topluluklar, çocuk ve gençlerle buluşacak. Kentte 6 gün sürecek katılımcı toplulukların gösterilerinin yanı sıra atölye çalışmalarının da yer alacağı festivalde oyunlar, Tayyare Kültür Merkezi, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Kültür Merkezi, Kent Müzesi Amfi Tiyatro, Burç Kültür ve Gösteri Merkezi, Konak Kültürevi ve Bursa Göç Müzesi'nde izlenebilecek. - Bursa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement