Bursa'da Sel Tahribatı, Gün Ağarınca Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Sel Tahribatı, Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Bursa'da, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışla birlikte meydana gelen heyelan ve selin maddi hasarı sabah saatlerinde ortaya çıktı. Çok sayıda ev ve araçta maddi hasar oluştu.

26.05.2018 11:42  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanakla birlikte meydana gelen heyelan ve selin hasarı, sabah ortaya çıktı. Sel nedeniyle çok sayıda evi su bastı, çok sayıda araçta maddi hasar oluştu. Heyelanda 5 araç toprak altında kalırken, sabah saatlerinde kontrollü olarak açılan Bursa- Orhaneli karayolu güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı. Yetkililer, sel ve heyelanın neden olduğu hasarın tespiti için çalışma başlattı.

VATANDAŞLAR ARAÇLARDA MAHSUR KALDI

Bursa'da dün saat 17.00 sıralarında başlayan, zaman zaman doluya dönüşen sağanak, hayatı felç etti. Uludağ'ın eteklerinden gelen yağmur suları sele neden oldu. Sağanak nedeniyle Bursa- Orhaneli karayolunun 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldi. Karayolu trafiğe kapanırken, biri kamyon 5 araç, kaya ve toprak yığınları altında kaldı, onlarca araçta da hasar oluştu. Ölen ya da yaralanan olmazken, vatandaşlar, araçlarda mahsur kaldı.

Bursa'da Sel Tahribatı, Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

YOL, GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ULAŞIMA KAPATILDI

Devlet Su İşleri, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve BUSKİ'ye ait yaklaşık 50 iş makinesi, kapanan yolu açmak için çalışma başlattı. Sabaha kadar süren çalışmalarla yol kısmen ulaşıma açıldı. Ancak Bursa-Orhaneli karayolu, yeni bir heyelan tehlikesine karşı ulaşıma kapatıldı. Jandarma ve trafik ekipleri, sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi.

TARIM ARAZİLERİ SU ALTINDA KALDI

Heyelan altında kalan 5 aracın çıkarılması ve yolun trafiğe açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Sağanak ve dolu nedeniyle bölgedeki meyve ve sebze bahçeleri de zarar gördü. Ekili birçok tarım arazisi, su altında kaldı.

Bursa'da Sel Tahribatı, Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

PARA VE ZİYNET EŞYALARI GİTTİ

Selde, Bursa-Orhaneli karayolu üzerindeki merkez Nilüfer ilçesine bağlı Doğancı köyünde çok sayıda evi su bastı, iki evin duvarı çöktü. Selde evi kullanılmaz hale gelen Hasan Yıldız (67) ağlayarak, "Perişan oldum. Evim kullanılamaz hale geldi. Biriktirdiğim 3 bin TL'ye yakın para ve bir miktar ziynet eşyaları da sel suları ile gitti. Ne yapacağımızı, nerede kalacağımızı bu işin altından nasıl çıkacağımızı bilmiyorum" dedi.

Bursa'da Sel Tahribatı, Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ

DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Uludağ'da metrekareye en az 50 kilogram yağmur düştüğünü, sağanak sırasında Bursa- Orhaneli karayolunun 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada, "Saat 02.00 itibari ile mahsur kalanlar kurtarıldı. Yol kısmen açıldı. Yaşanabilecek tehlike nedeniyle karayolu kapatıldı. Sevindirici olan can kaybının olmaması" denildi.

Yetkililer, sel ve heyelan felaketinin ardından bölgede hasar tespiti için çalışma başlattı.

Bursa'da Sel Tahribatı, Gün Ağarınca Ortaya Çıktı
Bursa\'da Sel Tahribatı, Gün Ağarınca Ortaya Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Sel Tahribatı, Gün Ağarınca Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    29 Mar Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi ve ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı. Kurum ise Baykar'ın teknolojik çalışmalarını yerinde incelediğini ve bu deneyimden gurur duyduğunu belirtti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.


Advertisement