Bursa'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Cinayet Davası

Bursa'da kaybolduktan 5 ay sonra otoban kenarında cesedi bulunan komşusunu öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

13.07.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da kaybolduktan 5 ay sonra otoban kenarında cesedi bulunan komşusunu öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Karakuş (38), maktul Erdal Alabaş'ın (28) babası Hayrullah Alabaş, ablası Naile Altınkaya ve yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Karakuş, savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti. Alabaş'ın komşusu olduğunu ancak pek görüşmediğini dile getiren Karakuş, Alabaş'ın kaybolduğu günden sonra da kendisini hiç görmediğini iddia etti.

Sanıkla aynı mahallede oturan tanık Nebahat Savucu (29) ise Alabaş'ın kaybolmadan bir ay önce sanık Karakuş ile telaşlı şekilde gizli şeyler konuştuklarını, ayrıca sanık ve kardeşlerinin kendisini şahitlik yapmaması konusunda tehdit ettiğini ileri sürdü.

Karakuş ise aleyhinde tanıklık yapan Savucu'nun babasıyla, maktulün babasının iki katlı ev yaptıklarını ve aralarında anlaşma olduğunu savunarak, "Olaydan sonra Nebahat numaramı almış kardeşimden, mesajlar attı, Erdal'la ilgili bazı şeyler sorup durdu. 'Erdal, Bademli'de öldürülmüş, haberin var mı?' diye mesaj attı bana. O kayıtların ve mesajların çıkarılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu arada, mahkeme heyetine sunulan maktulün telefonun görüşme kayıtları ve sinyal bilgilerine göre, Alabaş'ın kaybolduğu iddia edilen 1 Mayıs'ta saat 19.30'a kadar ablasının Adnan Menderes Mahallesi Selviler Sokak'taki evinde olduğu belirlendi. Ardından maktulün telefonundan saat 22.30'da Balat Mahallesi tarafından sinyal alındığı, ayrıca aynı telefonla 3 Mayıs'ta yine Alabaş'ın ablasının evinden arayan bir kişiyle görüşüldüğü tespit edildi.

Mahkeme heyeti, Karakuş'un tutukluluk halinin devamına, sanığın, maktulün kaybolduğu iddia edilen 1-2 Mayıs'ta iş yerinde hangi saatlerde çalıştığının belirlenmesi ve diğer tanıkların zorla getirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Bursa'da ailesinin 1 Mayıs 2014'teki kayıp ihbarından 5 ay sonra Erdal Alabaş'ın otoban kenarında cesedi bulunmuş, cinayet zanlısı olduğu iddiasıyla komşusu Mustafa Karakuş tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement