Bursa Dev Gemi İkinci Kez Karadan Taşındı - Son Dakika
Güncel

Bursa Dev Gemi İkinci Kez Karadan Taşındı

Türkiye'de karadan yürütülen en hacimli gemi olan Akşemseddin gemisi, İznik Gölü'nde vinçle sudan alınarak yüklendiği araçla karayolundan Gemlik Körfezi'ne getirildi.

11.03.2018 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de karadan yürütülen en hacimli gemi olan Akşemseddin gemisi, İznik Gölü'nde vinçle sudan alınarak yüklendiği araçla karayolundan Gemlik Körfezi'ne getirildi. Gemi 2 yıl önce de aynı yolla Gemlik Körfezi'nden İznik Gölü'ne nakledilmişti. Gemlik Körfezi'nden alınarak karadan İznik Gölü'ne getirilen ve Türkiye'nin karadan yürütülen en hacimli gemisi olan Bursa Deniz Otobüsleri AŞ'ye (BUDO) ait Akşemsettin Gemisi, İznik Gölü'nde düzenlenen Orhangazi-İznik arası seferlerin ilgi görmemesi üzerine satıldı. Marmaris'te faaliyet gösteren bir firmaya satılan Akşemseddin Gemisi, İznik Gölü'nün Orhangazi ilçesi Gölyaka Mahallesi sahilinde vinçle karaya çıkarılarak özel araca konuldu. 81 kişilik kapalı, 74 kişilik açık bölüm olmak üzere toplam 155 yolcu kapasiteli, 7,5 metre genişlik, 50 ton ağırlık ve 30 metre uzunluğa sahip Akşemseddin Gemisi'nin İznik Gölü'nden Gemlik körfezine nakli gece saat 03.00'te başladı. Gölyaka'dan hareket eden Akşemseddin Gemisi'nin nakli sırasında Orhangazi-İznik güney yolu ve Bursa- İstanbul karayolunun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı.

OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER

Goldhofer SPMT adı verilen hidrolik modüler dorseye yüklenen geminin taşınması sırasında Bursa Büyükşehir Belediyesi, polis, asker, UEDAŞ ve taşıma firmasından yaklaşık 50 personel görev aldı. Bazı bölgelerde elektrik kabloları kesildi, bazı trafik levhaları da söküldü.

DEV GEMİYİ GÖRENLER ŞAŞIRDI

Akşemseddin Gemisi'nin Bursa- İstanbul karayoluna çıkmasından sonra trafik ekipleri, sürücüleri sık sık uyardı. Bazı araç sürücüleri Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolunu kullanırken, bazıları ise geminin geçişini izledi. Karayolunda devasa büyüklükte gemiyi gören vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bir çok kişi AkşemseddinGemisi'nin naklini cep telefonları ile görüntüledi.

20 KİLOMETRE YOL 10 SAATTE GEÇİLDİ

Akşemseddin Gemisi'nin İznik Gölü kıyısından gece başlayan kara yolculuğu 10 saat sürdü. Gemlik'e ulaştıktan sonra ekipler son ölçümleri yaparak gemi denize bırakılacağı bölgeye getirildi. 700 tonluk vinç yardımıyla kaldırılan gemi ardından denize bırakıldı.

KARADAN TAŞINAN EN HACİMLİ GEMİö

Geminin taşınma işini yürüten Aydın Vinç firması sahiplerinden Muhammet Aydın, Akşemseddin Gemisi'nin yükseklik, uzunluk ve tonaj olarak Türkiye'de karadan taşınan en hacimli gemi olduğunu söyledi.

MARMARİS'E GÖNDERİLECEK

İznik Gölü'nde yeterli talep olmaması nedeniyle satışı yapılan ve Gemlik'te denize indirilen Akşemseddin Gemisi'nin deniz yoluyla Mudanya'ya gideceği, ardından da satın alan turizm şirketine teslim edilmek üzere Marmaris'e gönderileceği bildirildi.

Bursa Dev Gemi İkinci Kez Karadan Taşındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Dev Gemi İkinci Kez Karadan Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement