Bursa Doğalgaz Çevrim Santralinde Arıza - Son Dakika
Güncel

Bursa Doğalgaz Çevrim Santralinde Arıza

Bursa Doğalgaz Çevrim Santralinde Arıza

Bursa (DHA)-Bursa'da Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 10'unu karşılayacak kapasiteye sahip Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nde dağıtım ünitesinde arıza meydana geldi.

15.01.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa (DHA)-Bursa'da Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 10'unu karşılayacak kapasiteye sahip Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nde dağıtım ünitesinde arıza meydana geldi. Yetkililer, Marmara Bölgesi'nin büyük bölümünün elektriksiz kalmasına yol açan arızanın ana nedeninin Adapazarı'ndaki trafo patlaması ile Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'ndeki arızanın olduğunu söylediler.

Bursa- Yalova Yolununun 10'ncu Kilometresinde bulunan ve Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak kapasiteye sahip Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin, dağıtım ünitesinde öğleden sonra arıza meydana geldi. Yetkililer, arızanın 380 kilovatlık parafodur'un patlaması sonuc yaşandığını açıkladılar. Aynı yetkililer, Adpazarı'ndaki elektrik dağıtım istasyonunda büyük bir sıkıntının yaşandığını, İstanbul, Adapazarı, Kocaeli, Karamürsel'in Yalova bölümünün bir kısmı, Çanakkale'nin bazı ilçelerinin elektriksiz kalmasına neden olan sorunun bundan kaynaklandığını, arızanın giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladılar.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Doğalgaz Çevrim Santralinde Arıza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement