Dolandırıcıları, Zabıtalara Yazdığı Not ile Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcıları, Zabıtalara Yazdığı Not ile Yakalattı

Dolandırıcıları, Zabıtalara Yazdığı Not ile Yakalattı

Bursa'da yalnız yaşayan emekli 47 yaşındaki Kamuran Gürer adlı kadın, dolandırıcıların tuzağından zabıtaya yazdığı not ile kurtuldu.

07.03.2015 11:23  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da emekli bir kadın, telefonda kendisini arayarak kendilerini polis olarak tanıtan sahte polisleri, zabıta kanalıyla ulaştığı gerçek polislerle yazışarak yakalattı. Kadının bank altına bıraktığı sözde 20 bin Euro'yu almaya gelen biri Suriyeli 2 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Bir arkadaşının 150 bin lira kaptırdığı dolandırıcılara karşı tedbirli olduğunu belirten Kamuran Gürel, "Hep, başıma gelirse ne yapacağımı düşünüyordum." dedi.

TELEFONLA ARAYIP KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITTILAR

Merkez Nilüfer İlçesi, Yüzüncüyıl Mahallesi'nde yalnız yaşayan Kamuran Gürer'i arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar bankadaki paralarını çekerek bir poşete koymasını istedi. Telefondaki kişinin kimlik numarası, anne ve babasının adını da söylemelerine rağmen dolandırılmak istediğini anlayan Kamuran Gürer, telefonda konuşurken bu sırada caddeden geçen zabıtaları gördü.

DOLANDIRILMAK İSTEDİĞİNİ KAĞIDA YAZIP ZABITALARA GÖSTERDİ

Polis sandığı zabıtaları durdurarak kağıt ve kalem istedi. Telefondaki kişiyle konuşmasını sürdüren Gürer, not kağıdına dolandırılmak istediğini yazdı. Bunun üzerine zabıtaların haber verdiği sivil polisler geldi. Telefonu kapatmayarak dolandırıcıyı oyalayan Kamuran Gürer, yine not kağıtlarına polislere dolandırılmak istendiğini yazdı.

ZABITALAR OLAYA EL KOYDU

Bunun üzerine olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kağıtla yazışarak işbirliği yaparak Kamuran Gürer'i yönlendirdi. Telefondaki ses paraları bankadan çektikten sonra bir poşete koyarak parktaki bankın altına koymasını söyledi.

SAHTE PARALARI DOLANDIRICILARIN İSTEDİĞİ YERE KOYDU

Bunun üzerine Kamuran Gürer, polislerin verdiği sahte paraları, dolandırıcının söylediği bankın altına bıraktı ve uzaklaştı. Bu sırada önlem alan polisler poşeti almaya gelen 20 yaşındaki Mehmet Akat ve Suriyeli 25 yaşındaki Ebu El Kasım Şeyh Taha yakalayarak gözaltına aldı.

"HEP 'BENİ ARARLARSA NE YAPARIM?' DİYE DÜŞÜNÜYORDUM"

Gürer, şöyle dedi: "Bir yakınım 150 bin lira kadar dolandırılmıştı. Hep 'Beni ararlarsa ne yaparım?' diye düşünüyordum. Dün sabah dolandırıcılar aradığında polis sandığım zabıtalardan yardım istedim. Polisler olay yerine gelip bana kimliklerini gösterince rahatladım. Polis neden para istesin vatandaşlar uyanık olsun ve artık bu dolandırıcılara kanmasın."

Kamuran Gürer'i dolandırmak isteyen iki şüpheli nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcıları, Zabıtalara Yazdığı Not ile Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement