Bursa fidancılıkta Türkiye lideri: 9 ülkeye çöğür ihracatı - Son Dakika
3.Sayfa

Bursa fidancılıkta Türkiye lideri: 9 ülkeye çöğür ihracatı

Bursa fidancılıkta Türkiye lideri: 9 ülkeye çöğür ihracatı Bursa'nın İnegöl ilçesinde çöğür ve fidan hasadı başladı.

29.11.2021 23:32  Güncelleme: 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa fidancılıkta Türkiye lideri: 9 ülkeye çöğür ihracatı

BURSA - Bursa'nın İnegöl ilçesinde çöğür ve fidan hasadı başladı. İnegöl'de bu yıl 15 milyon çöğür bitkisi üretimi gerçekleşti.

Türkiye'nin çöğür ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan İnegöl, 9 ülkeye fidan ihracatına başladı. Fidan ve çöğür ihracatından toplam 10 milyon dolar döviz girdisi sağlanması hedefleniyor.

Türkiye'nin her yerine fidan satışı yapan İnegöl'ün kırsal Cerrah Mahallesi çiftçileri, bu yıl Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna-Hersek, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan olmak üzere 9 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

Cerrah Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, "Cerrah mahallemizde yetişmekte olan çöğür ve aşılı fidan hasadımız başlamıştır. Türkiye'nin çöğür üretiminin yüzde 70'ini İnegöl'ümüz oluşturuluyor. 15 milyon adet civarında çöğür üretimi yapıyoruz. Bunun yaklaşık 5 Milyon adeti Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna-Hersek, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan olmak üzere 9 ülkeye ihraç ediliyor. Diğer kalan kısmı ise Türkiye genelinde satışa sunuluyor. Bu sene talebe yetişmek için zorlandık. Keşke biraz daha fazla üretim yapsaydık. Mahallemizin yüzde 90'ı fidan üretimi yaparak geçimini sağlıyor. Toprağımızın verimli olmasından dolayı her çeşit fidan üretimini yapabiliyoruz. İhraç ürünlerinden yaklaşık 10 milyon dolar civarında bir gelir sağlanıyor. Bu şekilde ülkemize katkı sağlıyoruz" dedi.

Bursa fidancılıkta Türkiye lideri: 9 ülkeye çöğür ihracatı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bursa fidancılıkta Türkiye lideri: 9 ülkeye çöğür ihracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.


Advertisement