Bursa gemlik zeytini festivali'nde geri sayım başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa gemlik zeytini festivali'nde geri sayım başladı

Gemlik Zeytini Festivali'nde geri sayım başladıTürkiye'de zeytin üretiminin en önemli merkezlerinden olan ve zeytinin başkenti olarak kabul edilen Gemlik, bu yıl beşincisi düzenlenecek Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'ne gün sayıyor.

28.08.2019 13:49  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gemlik Zeytini Festivali'nde geri sayım başladı

Türkiye'de zeytin üretiminin en önemli merkezlerinden olan ve zeytinin başkenti olarak kabul edilen Gemlik, bu yıl beşincisi düzenlenecek Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'ne gün sayıyor.

Sofralık zeytinin başkenti olarak bilinen Bursa'nın Gemlik ilçesinde, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'ine sayılı günler kaldı. 'Bu tarihte festival olmaz, 30 Ağustos ayrı kutlanmalı' söylemlerine cevap veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri ile konuya açıklık getirdi. 'Atatürk, 30 Ağustos Zaferi'ni kazanmadan önce 'Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir.' demiştir ve barışa dair sözleri her zaman bizim yol haritamız olmuştur. 'Yurtta sulh dünyada sulh' sözü ile Ulu Önder barışa olan duygularını çok net ifade etmiştir. Barışın sembolü ise zeytin dalıdır. Zeytininde başkenti Gemlik'tir. Bu yüzden Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'nin 30 Ağustos tarihinde başlayacak olması oldukça manidardır.ö dedi.

DOLU DOLU FESTİVAL PROGRAMI

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, 'Gemlik Zeytin Festivali'nin onur konuğunun Romanya olduğunu belirterek festivalde 'en iyi zeytinyağı', 'en iyi zeytin' ve ' en iyi zeytinyağlı yemekler' yarışmasının yapılacağını bildirdi. Ayrıca Kumla'da Zeytin Müzesi açmak için çalışmaların başlatıldığını 30 Ağustos tarihinde yani festivalin ilk gününde müzenin açılacağını aktardı. Ayrıca 3 gün boyunca ünlü sanatçılarla festival coşkusunun artacağını kaydeden Çetinkaya; 'İlk gün 30 Ağustos Zafer Bayramımız olduğu için ilk güne 'Zafer Konseri' dedik. Zafer konserinde bizlere Resul Dindar şarkıları ile eşlik edecek. İkinci gün, 'Gençlik Konseri' olacak. Gençlik konserine ise gençlerin en sevdiği isimlerden birisi olan Ece Seçkin hanımefendi bizlerle olacak. Festivalimizin finali ise 1 Eylül tarihinde olacak, 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğu için bu güne de 'Barış Konseri' adını verdik. Barış konseri programımızda, final gecemizde Ziynet Sali bizlerle olacak.ö dedi.

HER ZEYTİN GEMLİK ZEYTİNİ DEĞİLDİR

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, festival'in hedefinin Gemlik Zeytin'ini marka haline getirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirtti. "Gemlik Zeytin Festivali, kentimizin tarihi ve turistik zenginliklerini tanıtmak, modern marka kent yaratmanın başlangıcı olacaktır" dedi.

Başkan Sertaslan, şöyle devam etti 'Gemlik'i Gemlik yapan iki değerden biri Gemlik zeytinidir. Zeytin denilince Gemlik'i bilmeyen yoktur. Gemlik zeytininin 2003 yılından beri marka tescili ve coğrafi işareti bulunmaktadır. Gemlik 2.469 bin kayıtlı zeytin ağacı ile önemli bir tarım kentidir. Ancak bu ağaçların üçte biri çeşitli nedenlerle terkedilmiş ve üretime açık olmayan durumdadır. Bu gibi etkinliklerle zeytin üretimini teşvik ediyoruz. Üreticiden 7-8 liraya alınan zeytin büyük şehirlerde 50 liraya satılıyor ve tüketim dünya standartlarının altında. Biz bu dengelerin doğru seviyelere oturmasını hedefliyoruz. Başka bölgelerde üretilen zeytin Gemlik zeytini olamaz. Gemlik bölgesinin iklimi, havası ve suyu zeytine özellik katmaktadır. Biz zeytinin kimliğini tanıtmak için çalışıyoruz ve 'Gemlik sofra zeytininin işareti vardır. Taklitlerinden sakınınız' diyoruz. Ayrıca Gemlik 35 bin 700 metre sahili olan ve büyük bölümü kumsal olan eşsiz bir tatil ve turizm kentidir. Eskiden İstanbul, Ankara ve Eskişehir halkı tatilini Gemlik'te geçirirdi. Gemlik yeniden turizm kenti olsun diye altyapı çalışmalarını yürütüyoruz.ö

Bursa gemlik zeytini festivali\'nde geri sayım başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa gemlik zeytini festivali'nde geri sayım başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement