BURSA İşten çıkarıldıkları fabrika önünde eylem yaptılar - Son Dakika
Güncel

BURSA İşten çıkarıldıkları fabrika önünde eylem yaptılar

İşten çıkarıldıkları fabrika önünde eylem yaptılarBURSA'da, tekstil fabrikasının işten çıkardığı 130 çalışanı iş yeri önünde eylem yaptı.

16.07.2019 17:24  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşten çıkarıldıkları fabrika önünde eylem yaptılar

BURSA'da, tekstil fabrikasının işten çıkardığı 130 çalışanı iş yeri önünde eylem yaptı. İşçiler, sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını öne sürerken, firma yetkilileri ise fabrikanın kapanacağı, çalışanların bu nedenle işten çıkarıldığını belirtti.

Kestel ilçesinde faaliyet gösteren tekstil firmasından çıkarılan 130 çalışan ve Teksif Sendikası Bursa Şubesi yöneticileri fabrika önünde eylem yaptı. Ankara Yolu Caddesi'nden yürüyen işçiler, ellerinde dövizler taşıyıp, Patron şaşırma, sabrımızı taşırma, Tazminat hakkımız, söke söke alırız sloganları atıp, fabrika önüne geldi. Burada açıklama yapan Teksif Sendikası Bursa Şubesi Sekreteri Hakan Ünsal, firmanın 30 Haziran 2019 tarihinde kapandığını belirterek, Kapanış verilmiş ancak iflas verilmediği için arkadaşlarımız hem maaş hem de tazminatları konusunda mağdur edildi. İflas kararını vermiş olsalardı, çalışanların içeride 2 aylık maaşları vardı. Onları da talep edebilecektik. Ama iflas yerine kapanış vermişler. Bizim buradaki sıkıntımız, bu firmada 6 aylık, 1 senelik hatta 20 senelik çalışan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın tazminatları içeride. Patronlarından randevu talep ediyoruz, Ancak patrona ulaşamıyoruz. Şu anda burada muhatabımız yok. 130 kişinin mağduriyeti var. Bütün arkadaşlarımın hepsinin kredi, kira borcu birikti. Ne maaşlarını alabildiler ne de tazminatlarıyla ilgili bize bir ödeme planı sunuldu. Buradaki arkadaşlarımızı, sendikalı oldular diye sendikal haklardan yararlandılar diye cezalandırılıyor. Sendikalı olmak anayasal haktır. Buradan devlet büyüklerimize de seslenmek istiyoruz. 130 arkadaşımızın kıdem tazminatını eğer işsizlik fonundan alabilirsek, büyüklerimiz bize bu şekilde yardım edebilirse çok memnun oluruz dedi.

4 AYLIK BEBEĞİYLE EYLEME GELDİ

Fabrika önünde yapılan eyleme 7 aylık kızı Pınar'la katılan Nilüfer Köşelioğlu, çocuğuna mama almaya parasının olmadığını söyleyerek, 4,5 senedir burada çalışıyorum. Çalışıyoruz ama bize maaş veren yok. Zaten yılbaşından itibaren maaşlarımız düzgün alamıyorduk. Son 2 aydır da hiç alamıyoruz. Benim bebeğim olduğu için yarım gün çalışıyordum. Hakkımı alamıyorum. Hakkımızı istiyoruz, tazminatımızı istiyoruz, ihbarımızı istiyoruz. Hakkımız dışında bir şey istemiyoruz. Her türlü mağduriyetimiz var. Çocuğumla geldim buraya. Oradan buradan borç istiyorum. Çocuğuma mama yediriyorum ama şu an mama almaya bile param yok. Fazla bir şey istemiyorum. Hakkımı istiyorum diye konuştu.

'YETİMLERİMİN HAKKINI YİYENE ALLAH SORSUN'

Fabrikada 8 yıl çalıştıktan sonra işsiz kalan Zeynep Şimşek, Biz sendikaya girdikten sonra bize kumpas kuruldu. Burası sendikayı kabul etmedi. Benim ikiz çocuklarım var. Eşimi kaybettim. Şu an hiç maaşım yok. Ben iki çocuğa bakıyorum ve evimde hiç huzur kalmadı. İşsizlik maaşı da alamıyoruz. buraya gelmek için komşularımdan para aldım. Yönetimden irtibata hiç geçilmedi. Biz yıllık izne çıkarıldık. Ayın 1'inde iş başı yapacaktık, geldiğimizde kapatmışlar. Hiçbir açıklama yok. Biz bunu mu hak ettik. Bizi mağdur ettiler. Benim o yetimlerimin hakkını yiyene Allah sorsun dedi.

Kalabalık fabrika önünde bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

BURSA İşten çıkarıldıkları fabrika önünde eylem yaptılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURSA İşten çıkarıldıkları fabrika önünde eylem yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.


Advertisement