Bursa İznik'in Tarihi Surlarını Kirleten Yazılar Siliniyor Hd - Son Dakika
Güncel

Bursa İznik'in Tarihi Surlarını Kirleten Yazılar Siliniyor Hd

İznik'in tarihi surlarını kirleten yazılar siliniyorBURSA'nın tarihi İznik ilçesinde bulunan 2 bin yıllık surlara sprey boyalarla yazılan ve tepkilere neden olan yazılar, Belediye Başkanı Osman Sargın'ın girişimiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Bölge Laboratuarından görevlendirilen ekip...

30.08.2018 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik'in tarihi surlarını kirleten yazılar siliniyor

BURSA'nın tarihi İznik ilçesinde bulunan 2 bin yıllık surlara sprey boyalarla yazılan ve tepkilere neden olan yazılar, Belediye Başkanı Osman Sargın'ın girişimiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Bölge Laboratuarından görevlendirilen ekip tarafından özel makine ile temizleniyor.

Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Bursa'nın İznik ilçesi, Hristiyan dünyası için en önemli buluşmalardan 1'inci Konsil ve 7'nci Konsil'in gerçekleştirilmesinden dolayı çok özel bir yere sahip. İlçedeki tarihi surlara yazılan çoğu küfürlü yazılar turistlerin tepkisine neden oluyordu. Bunun tarihi bir ayıp olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Osman Sargın, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Surlara yazı yazanları 2 binlik tarihe saygılı olmaya davet eden Başkan Sargın, boyaların silinmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuarı'ndan yardım istedi. Getirilen özel makine ile görevliler tarihi eserleri temizleme çalışmasına başladı. Tarihi eserlerin üzerindeki sprey boyalar makine tarafından özel kumlama tekniği ile siliniyor.

Surların temizlenme çalışmalarına yardım eden Başkan Osman Sargın, tarihi surlara spray boyalarla yazı yazılıp kirletilmemesini isterken 'Bu büyük bir saygısızlık. Surlar 2 bin yıllık bir tarihin simgesi. Geleceğe yön verebilmek için tarihe sahip çıkmalıyız. 2 bin yıl öncesinden bugüne, bizlere uzanan bu tarihi, gelecek nesillere teslim etmeliyiz. Burada en büyük görev de gençlere düşüyor. Lütfen tarihimize saygılı olalımö dedi.

Bursa İznik\'in Tarihi Surlarını Kirleten Yazılar Siliniyor Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa İznik'in Tarihi Surlarını Kirleten Yazılar Siliniyor Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement