Bursa İznik'te Göl Üzeri Tarihi İnceleme - Son Dakika
Güncel

Bursa İznik'te Göl Üzeri Tarihi İnceleme

Bursa Büyükeşhir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik ilçesine gidip göl içersinde bulunan tarihi yapıda incelemelerde bulundu.

31.08.2018 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükeşhir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik ilçesine gidip göl içersinde bulunan tarihi yapıda incelemelerde bulundu. Aktaş ve beraberindeki heyet d6aha sonra göl içersindeki tarihi yapında bulunan bazilikalardan çıkartılan tarihi eserleri korunduğu depoda inceledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapan ve Hıristiyan dünyası için en önemli buluşmalardan 1'inci Konsil ve 7'nci Konsil'in gerçekleştirildiği İznik'e giderek incelemelerde bulundu. Alinur Aktaş'ın İznik Belediye Bakanı Osman Sargın ile gerçekleştirdiği bu incelemesine, UNESCO İznik Alan Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taş, kazı başkanı Prof.Dr.Mustafa Şahin, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık eşlik etti. Restorasyonu devam eden Roma Tiyatrosu ve İstanbul Kapı'yı gezen Alinur Aktaş daha sonra İznik Gölü'nde bir süre önce havadan yapılan çekimlerde fark edilip gün yüzüne çıkartılan ve Senato Sarayı olduğu sanılan tarihi eseri sal üzerinde inceledi.

Aktaş, tarihi yapıdaki bazilikalardan çıkartılan aralarında insan iskeleti örtü ve tuğlaların bulunduğu tarihi eserlerin saklandığı özel bölümü gezdi.

Aktaş'ın, yaptığı bu incelemelerde tarihi eserlerin çok daha iyi değerlendirilmesi için nelerin yapılacağı konusunda bilgi alıp görüş alış verişinde bulunduğu öğrenildi

Bursa İznik\'te Göl Üzeri Tarihi İnceleme
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa İznik'te Göl Üzeri Tarihi İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement