Bursa Kent Konseyi'nden örnek vefa programı - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi'nden örnek vefa programı

Bursa Kent Konseyi\'nden örnek vefa programı

Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu tarafından başlatılan 'Bursa Vefadır' programına Prof. Dr. İsmail Karaçam, Sebahattin Öztürk ile Merhum Ahmet Yayla'nın eşi ve kızı katıldı.

30.04.2016 13:16  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu tarafından başlatılan ´Bursa Vefadır´ programlarının sonuncusunda Bursa İmam Hatip Okulu'nun ilk hocalarından olan ve yüzlerce öğrenci yetiştiren Prof. Dr. İsmail Karaçam, Sebahattin Öztürk ile Merhum Ahmet Yayla'nın hayatı anlatıldı. Programa Çekirge semtinde kurulmuş olan Bursa İmam Hatip Okulu'nun ilk mezunları da katıldı.

Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu´nun Bursa´ya değer katan isimlere vefalarını göstermek ve daha yakından tanıtmak amacıyla düzenlediği 'Bursa Vefadır' programlarının sonuncusunda, Bursa İmam Hatip Okulu'nda yüzlerce öğrenci yetiştiren Prof. Dr. İsmail Karaçam, Sebahattin Öztürk ile Merhum Ahmet Yayla'nın hayatı anlatıldı. Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'nde katıldığı program, Bursa Kent Konseyi Koza Salonu´nda yapıldı. Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Necati Şahin ve Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu üyesi Sabri Yalın´ın sunduğu programa, Prof. Dr. İsmail Karaçam, Sebahattin Öztürk ile Merhum Ahmet Yayla'nın eşi ve kızı, Bursa İmam Hatip Okulu'nun ilk mezunları, öğrencileri ve sevenleri katıldı. Fuaye alanında Bursa İmam Hatip Okulu öğrencileri fotoğraflarından oluşan sergi, katılanlar tarafından ziyaret edildi.

Bursa İmam Hatip Okulu´nun ilk dönem talebelerinden Cemil Ayaz'ın okuduğu Kuran´ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Prof. Dr. İsmail Karaçam, Sebahattin Öztürk ile Merhum Ahmet Yayla'nın ailesi tek tek söz alarak anılarını paylaştı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, hakiki vefanın ne olduğunu çok güzel bir şekilde gösteren buluşma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Emeği geçen, bu güzel çalışmaları icra eden Çekirge Çalışma Grubu'na teşekkür eden Çepni, "Çok anlam yüklü güzel bir gün bugün. Bu programların başlamasında emeği olan Merhum Semih Pala ağabeyimize de anmadan geçemeyeceğim. Kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Siz değerli hocalarım bugünkü Türkiye'nin inşasında çok büyük emekleri olan insanlarsınız. Bugünkü Türkiye'nin, koşan Türkiye'nin, kadim medeniyetimizin yeniden inşasına soyunmuş olan Türkiye'nin başındaki ekibin, Cumhurbaşkanının ve Başbakanın yetişmesinde siz gibi değerli hocalarımızın çok büyük katkıları oldu. Değerli hocalarımı bir kez daha huzurlarınızda minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Kentin yerel parlamentosu olarak çalışan Bursa Kent Konseyi'nin Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllü katılımcısıyla beraber Türkiye'ye örnek işler yaptığını ifade eden Çepni, Çekirge Çalışma Grubunun kentin sosyal, kültürel, manevi değerleri ve dinamikleri konularında incelemeler, araştırmalar, çeşitli etkinlikler ve toplantılar yaparak halkı bilgilendirici çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi. Çepni, "Neslimizin daha iyi seviyelere gelmesi, tarihini kültürünü ve ecdadını yakından tanıması için göstermiş olduğunuz vefa çabalarını takdirle karşılıyorum. Çekirge Çalışma Grubu, Bursa Kent Konseyi içinde en güçlü ışığımız olacak" diye konuştu.

Programın sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu Temsilcisi M. Necati Şahin tarafından Prof. Dr. İsmail Karaçam, Sebahattin Öztürk ile Merhum Ahmet Yayla ailesine günün anısına plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi'nden örnek vefa programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement