Bursa Milletvekillerinden Uludağ'daki Yatırım ve Projelere Yerinde Takip - Son Dakika
Ekonomi

Bursa Milletvekillerinden Uludağ'daki Yatırım ve Projelere Yerinde Takip

Bursa milletvekillerinden Uludağ'daki yatırım ve projelere yerinde takipBURSA - AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen, Uludağ'ın yılın 12 ayı turizme açılması için yapılan yatırımları yerinde inceledi.

14.01.2019 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa milletvekillerinden Uludağ'daki yatırım ve projelere yerinde takip

BURSA - AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen, Uludağ'ın yılın 12 ayı turizme açılması için yapılan yatırımları yerinde inceledi.

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın yılın 12 ayı hizmet verebilmesi için yapılan projeleri yerinde inceleyen milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu'ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. BTSO Turizm Konseyi Başkanı Sibel Cura'nın katıldığı incelemede Sarıalan ile birlikte oteller bölgesini kapsayan 1. ve 2. bölgedeki yatırımları teftiş eden milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen, GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren'den turizmcilerin taleplerini dinleyerek, hem işletmeciler, hem de tatilcilerle bir araya geldiler.

Uludağ'ın 12 ayı değerlendirilmesi için süreci Ankara ve Bursa yerelinde yakından takip ettiklerini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Uludağ'da gerek Büyükşehir Belediyesi'nin, gerek Osmangazi Belediyesi'nin gerekse de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu önemli çalışmalar var" dedi.

Esgin sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Milletvekili arkadaşlarımızla ile birlikte ülke turizminde çok önemli bir değerimiz Uludağ'dayız. Türkiye'deki ilk turizm merkezlerimizden birisi olan Uludağ'ın sadece yılın 3 ayı değil 12 ay turizme açılması noktasında çok sayıda toplantı ve çalıştaylar yapıldı. Aslında ev ödevleri belli. Uludağ'da gerek Büyükşehir Belediyesi'nin, gerek Osmangazi Belediyesi'nin, gerekse de Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar var. Bu noktada Uludağ'ın önemli bir ihtiyacı olan doğalgaz çalışmasının önümüzdeki sezona yetiştirilmesini hedefliyoruz. Ayrıca 750 araçlık otopark ve günübirlik sosyal tesisler projesi son aşamaya gelen çalışma 2 yıl zarfında tamamlanacak. Uludağ 1. ve 2. bölgede faaliyet gösteren turizmcilerimiz ile sürekli görüşüyoruz. Özellikle 2. bölgede spor turizminin ve bununla ilgili antrenman sahası gibi yatırımlarla ilgili bir gündem var. Bu süreci yakından takip ediyoruz. Uludağ'a çıkan yolun 25 kilometresi geçtiğimiz yıl tamamlandı, kalan 6 kilometrelik yol da en kısa sürede tamamlanacak. Uludağ ile ilgili arzumuz, yetki karmaşasına son vermek".

"Uludağ'ın değerini arttıracağız"

Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de Uludağ'ın gölleri, endemik bitkileri, yaylaları, kış turizmi ve yaz turizmiyle dört mevsim hizmet verebilecek bir değer olduğunu ifade ederek, "Daha önce de Tarım ve Orman Bakanlığımızın çalıştayına katılmıştık. Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz, buradaki otel sahibi işletmecilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yerinde incelemelerde bulunduk. Devam eden yatırımları ve yeni projeler hakkında bilgi aldık. Milletvekillerimizle birlikte bu çalışmaların takipçisi olacağız. Uludağ'ın değerinin çok daha artması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Uludağ'ın Bursa'nın ve Türkiye'nin en önemli milli değerlerinden birisi olduğunu ifade eden Milletvekili Refik Özen, şunları söyledi:

"Yetki karmaşası son bulacak"

"Ankara'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Sayın Yusuf Kandazoğlu ile birlikte yaptığımız değerlendirmenin ardından bugün de Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut ve Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu ve diğer yetkililerle birlikte yerinde bir inceleme ve değerlendirme yaptık. Uludağ'daki otopark problemiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirdiği ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz tarafından finansmanı sağlanan 30 milyon TL'lik proje yakın bir zamanda hayata geçecek. Doğalgazın da bu bölgeye gelmesi noktasında yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Yolun genişletilmesi çalışmasının tamamlanmasıyla Uludağ'a ulaşımda önemli bir rahatlık olduğunu gözlemliyoruz. Dolayısıyla hem işletmecilerimizin hem de vatandaşlarımızın daha güzel bir Uludağ'dan faydalanabilmeleri için çalışıyoruz".

Bursa Milletvekillerinden Uludağ\'daki Yatırım ve Projelere Yerinde Takip
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa Milletvekillerinden Uludağ'daki Yatırım ve Projelere Yerinde Takip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement