BURSA Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

BURSA Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor

Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyorBursa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliğinde kaba inşaatı tamamlanan Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nde çalışmalar hızlanıyor.

02.07.2019 10:44  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliğinde kaba inşaatı tamamlanan Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nde çalışmalar hızlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk etapta ilçe halkının kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerini gerçekleştirebileceği bölümü kısa zamanda tamamlayıp, daha sonra da spor salonu ve yüzme havuzu ile ilgili bölümleri bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yılların özlemi olan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesislerinin bir an önce ilçeye kazandırılması amacıyla çalışmalara hız veriliyor.

Mustafakemalpaşa ilçesinde temeli 1991 yılında atılan ancak hiç kullanılmadan kaderine terk edilen yüzme havuzunun bulunduğu alanı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerin merkezi haline getirecek dev projede ikinci etap çalışmaları başlıyor. İlçe girişindeki Etibank'ın karşısında bulunan yaklaşık 37 dönümlük alanı ilçeye kazandırmak için 2016 yılında devreye giren Bursa Büyükşehir Belediyesi, içinde yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, sahalar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, konferans ve sergi salonlarının bulunacağı dev kompleks için Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile işbirliğine gitmişti. Bugüne kadar yaklaşık 30 milyon TL harcanan projenin kaba inşaatları tamamlanmıştı.

ÇALIŞMALAR HIZLANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe halkının yıllardır özlemle beklediği projenin bir an önce hayata geçirilmesi amacıyla kaba inşaatı tamamlanan Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın da eşlik ettiği inceleme gezisinde projenin mevcut durumu hakkında bilgiler alan Başkan Aktaş, nüfusu 100 bini aşan altı ilçeden biri olan Mustafakemalpaşa'nın sahip olduğu genç nüfusu ile birlikte böyle bir merkeze ihtiyacı olduğunu söyledi. Çok büyük ve ağır maliyetli projeye geçen dönem başlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, 'Bugüne kadar yaklaşık 30 milyon TL harcandı. Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleriyle alakalı kısa sürede proje revizyonu yapıp, Spor Bakanlığı'ndan da destek alıp, en kısa zamanda kazandırılmasıyla ilgili çalışma gerçekleştireceğiz. Kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz bu güzel mekanda sanatsal, kültürel anlamda güzel etkinlikler yapacakları gibi sinema salonu, toplantı ve konferans salonları ile ciddi organizasyonlara imza atılabilir. Öncelikli hedefimiz bunu gerçekleştirmek. İkinci etapta da spor salonu, yüzme havuzu ve arkadaki müştemilatlar. Kısa zamanda projelendirmesini yapıp, 1 yıl içinde hazır hale getirmek istiyoruz. İlçe için çok önemli bir proje. İddialı büyük bir projeydi. Çok büyük ölçekte yapıp, uzun yıllar beklemekten ziyade acil olan kısmını kazandırmak istiyoruz. Hemen ihale hazırlığına gireceğiz. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorumö diye konuştu.

BURSA Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURSA Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement