Bursa 6 asırlık mimarîyle Avrupa vitrininde - Son Dakika
Güncel

Bursa 6 asırlık mimarîyle Avrupa vitrininde

Bursa 6 asırlık mimarîyle Avrupa vitrininde

Avrupa Tarihi Termal Kentler Ağı'nda (EHTTA) Türkiye'yi temsil eden şehirlerden biri olan Bursa, her yıl 16 Ekim'de düzenlenen ve ana konusu 'termal mimari' olan Avrupa Termal Miras Günü etkinliklerinde 1385 yılında çifte hamam olarak yaptırılan Eski Kaplıca ile Avrupa vitrinine çıkıyor.

16.10.2020 11:25  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Tarihi Termal Kentler Ağı'nda (EHTTA) Türkiye'yi temsil eden şehirlerden biri olan Bursa, her yıl 16 Ekim'de düzenlenen ve ana konusu 'termal mimari' olan Avrupa Termal Miras Günü etkinliklerinde 1385 yılında çifte hamam olarak yaptırılan Eski Kaplıca ile Avrupa vitrinine çıkıyor.

Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika'dan 6 şehir tarafından 2009 yılında kurulan, 17 ülkeden 50'nin üzerinde üyesi bulunan ve Bursa'nın da 2013 yılında etkin üyeliğe seçildiği EHTTA, termal mimariye dikkat çekmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl 16 Ekim'de Avrupa Tarihi Termal Miras Günü'nü kutluyor. EHTTA özelinde oluşturulan iletişim komisyonunda Türkiye temsilcisi kent unvanına sahip olan Bursa'daki çalışmalar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi kentin tüm dinamikleri ile birlikte kentin termal zenginliklerini ve termal tesislerin vermekte olduğu hizmetleri tanıtmak amacıyla önemli çalışmaları hayata geçiriyor. Bu kapsamda termal zenginlikler Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği'nin de katkılarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi termal tesisler ile termal zenginlikleri tanıtmak adına EHTTA üyesi tüm şehirler ile bilgi paylaşımında bulunurken, tanıtım için gerekli basılı ve dijital materyalleri hazırlıyor. Bu kapsamda kentin turizm dinamikleri vasıtasıyla iletişime geçilen termal tesisler, tesis olanaklarına yönelik termal turizm paketleri oluşturuyor ve bu turizm paketleri EHTTA tarafından tüm platformlarda tanıtılıyor.

Avrupa Termal Miras Günü termal mimarinin önemine dikkat çekmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanıyor. İlki Romanya'nın Budapeşte kentinde, ikincisi Belçika'nın Spa kentinde kutlanan Avrupa Termal Miras Günü, bu yıl Almanya'nın Baden-Baden kentinde ancak korona virüs tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak kutlanacak.

Ana konusu 'Termal Mimari' olan EHTTA üyesi 17 ülkeden toplamda 50 farklı termal kent, farkındalık oluşturmak amacıyla termal mimarisi ile ünlü olan termal tesislerini dijital ortamda tanıtacak. Etkinliğin tanıtım görseli ise üye şehirlerdeki termal tesislere ait olan mimari çizimlerden oluşturularak hazırlandı. Bursa adına ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü I. Murad Hüdavendigar tarafından Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olarak Bizans Hamamı kalıntıları üzerinde 1385 yılında çifte hamam olarak yaptırılan Eski Kaplıca'ya ait detayları etkinliğe gönderdi. Etkinlik Türkiye saati ile saat 11: 00 ile 15: 00 saatleri arasında www.ehtta.eu web sitesi, Thermal Travels adlı Facebook sosyal medya hesabı ve European Historic Thermal Towns Association adlı Linkdln hesabından takip edilebilecek. 6 asırlık geçmişi olan tarihi Eski Kaplıca farklı mimariyle Avrupa vitrininde sergilenmiş olacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa 6 asırlık mimarîyle Avrupa vitrininde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor
    11:20 Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor

    Türkiye'nin kültürel hafızası Milli Kütüphane kaynaklarında bugüne kadar 20 milyon sayfa dijitale aktarılırken, kütüphanenin yakın zamanda Ankara dışından da erişilebilir hale getirilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milli Kütüphane, gazete, dergi, kitap ve diğer bilgi kaynaklarını dijitalleştirerek vatandaşların çevrimiçi erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette öğrencilerle sohbet eden Müftü Can, başarılar diledi ve öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kamyonet devrildi, 3 kişi yaralandı
    11:19 Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kamyonet devrildi, 3 kişi yaralandı

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, M.B. (51) idaresindeki kamyonet devrildi ve kazada sürücü ile araçta bulunan G.B. (49) ve H.B. (17) yaralandı. Yaralılar, Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    11:18 Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda 15,52 gram bonzai maddesi ele geçirildi ve 1 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi
    11:18 Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi

    Erzincan'da yapılan operasyonda, M.K. ve İ.Ö. isimli şahıslara ait depolarda yapılan aramalarda kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonda, 130 bin dal bandrolsüz boş makaron, 19 kg nargile tütünü, 41 bin 200 dal bandrolsüz dolu makaron, sigara sarma kağıdı, bandrolleri kesilmiş tütün ve açık kıyılmış tütün bulundu. Şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı
    11:18 Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı

    Mersin'de internet üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran ve araç almak isteyenleri 'sazan sarmalı' yöntemiyle mağdur eden 36 şüpheliden 20'si tutuklandı. Şüphelilerin organize şekilde yaptıkları dolandırıcılık sonucunda 180 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri denetimlerini sürdürerek göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Türk Turizm Sektörü, Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor
    11:18 Türk Turizm Sektörü, Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı
    11:17 Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.A. (46) idaresindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki K.A. (79), V.Ç. (78) ve S.A. (19) yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi ve yaralılar Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Advertisement