Bursa'nın sevilen işadamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yılında dualarla anıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın sevilen işadamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yılında dualarla anıldı

Bursa\'nın sevilen işadamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yılında dualarla anıldı

Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucusu, işadamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

07.02.2020 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucusu, işadamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Balkanlar'ın ve Türkiye'nin "Mümin Agası", Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucu Başkanı, Bursa sanayiinin duayen ismi, Penguen Gıda'nın kurucusu hayırsever iş adamı, BTSO meclisi ve Bursaspor'un eski başkanlarından, Bursa milletvekili merhum Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yıldönümünde Emirsultan mezarlığında bulunan kabri başında dualarla anıldı. Soğuk havaya rağmen sevenleri kabristanda hazır bulundu.

Anma töreninden konuşan oğlu Orhan Gençoğlu, babası Mümin Gençoğlu'nun 1932'de Bulgaristan Kırcaali'de dünyaya geldiğini belirterek, "1951 yılında Bursa'ya göç ediyor. Uludağ yoluna parke taşı döşeyerek ve kiremit fabrikasında işçi olarak çalışıyor. Daha sonra memurluk hayatına atılıyor. İnegöl Ticaret Odasında memurluk ve genel sekreterlik yapıyor, Bursa Belediye meclis üyeliği yapıyor, daha sonra iş hayatına atılıyor. Başarılı oluyor, okullar yaptırarak eğitime de katkı sağlıyor. BTSO yönetim kurulunda 4 dönem görev alıyor ve başkan vekilliği yapıyor, 2 dönem BTSO Meclis Başkanlığı yapıyor Bal-Göç'ü kuruyor, Bursaspor'a başkanlık yapıyor. Kendisi eskiden işçilik yaptığı için işveren olarak işçi çalıştırmak istiyor ve Penguen Gıda Sanayii'ni kurarak sanayiciliğe başlıyor ve yüzlerce, binlerce işçiye iş imkanı sağlıyor. Tüm bu yaptıklarından sonra ben artık milletime TBMM'de hizmet etmek istiyorum diyerek 1991 yılında Bursa milletvekili olarak siyasi hayatını mecliste devam ettiriyor, ancak Allah'ın takdiri ile 7 Şubat 1993 yılında Ankara'ya giderken bir trafik kazasında hayatını kaybediyor. 61 yaşında vefat etti, ama dolu dolu bir insandı. Herkes çok iyi tanırdı. Hiçbir zaman kin tutmaz, güler yüzlü bir insandı. Çok iyi bir babaydı, bizleri çok iyi yetiştirdi. Bizler de elimizden geldiği kadar onun yolundan devam ediyoruz. O kadar yıl geçmesine rağmen bugün burada onlarca kişi toplandı, babamın bize bıraktığı en büyük miras sizin gibi dostlardır" dedi.

Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk, Mümin Gençoğlu'nun fedakarlığı ile iz bıraktığının altını çizerek, "Kendisini bugün Bulgaristan'dan gelen dostlarımızla mezarı başında anıyoruz. Açtığı çığırdan hiç sapmadan Bal-Göç olarak yürümeye çalışıyoruz. İnsanlarımıza onun yolundan hizmet ediyoruz. Nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan da kısaca düşüncelerini belirterek, "Mümin Gençoğlu dolu dolu bir hayat yaşamış. Ben de Bursaspor başkanı olarak kendisinin yaptığı hizmetlerde dolayı kendisini minnet ve şükranla anıyorum. Vakıfköy Tesisleri'ni temelini atan, bugünlere kadar getiren Mümin amcamızı rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Bulgaristan Milletvekili Erol Mehmet, burada olmanın çok anlamlı olduğunu dile getirerek, "Uzaktan, Bulgaristan'dan geldik. Kardeşliğimizi pekiştirmek için buradayız. Anlamlı dediğimde biz Bulgaristan'da tarihimizi unutmadık. Bizim kaderimiz böyle yazılmış ki, zorlukları gördük. Ama yaşamaya da devam ettik. Mümin Ağabeyin hayatında Bulgaristan'da ve Balkanlar'da yaşayan Türklere verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık" dedi.

Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Yüksel Özkan, BRTK Başkanı Sabri Mutlu, Bal-Göç kurucularından Zülkef Yeşilbahçe birer konuşma yaparak Mümin Gençoğlu'nun yaptığı hizmetlerin hala anıldığını söyledi. Anma törenine, Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Yüksel Özkan, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Bulgaristan Milletvekili Erol Mehmet, Taner Ali, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Ali Mollasalih, Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk, Bal-Göç eski Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bal-Göç kurucularından Zülkef Yeşilbahçe, BRTK Başkanı Sabri Mutlu, (HÖH) MYK Üyesi Erdinç Hayrulla, Cebel Belediye Başkanı Necmi Ali, Cebel Belediye Meclis Başkanı Seyfi Mehmdali merhum Mümin Gençoğlu'nun oğlu Orhan Gençoğlu, kızları Ayşe Sözüçetin, Nurcan Gülerer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreni her yıl olduğu gibi eski milletvekili Ali Kul'un dualarıyla sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'nın sevilen işadamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yılında dualarla anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı
    14:11 Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan motosikletin refüje çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı
    14:10 Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Gümüşhacıköy Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu öğrencilerine yönelik polislik mesleği tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlikte polisler, öğrencilere polis araçlarını, ekipmanlarını ve görevlerini anlattı. Ayrıca trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgi verildi ve öğrencilere broşürler dağıtıldı. Etkinlikle çocukların polislik mesleğini daha yakından tanımaları ve trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

  • TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı
    14:09 TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı

    Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi, Dünya Amatör Telsizcilik Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Uluslararası Amatör Radyo Birliği'nin kuruluş günü olan 18 Nisan, dünya genelinde amatör telsizcilik kuruluşları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Amatör telsizciliğin iletişim gücünü bireylere veren önemli bir hobi olduğunu belirten TRAC Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, önümüzdeki yıl Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını ve daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

  • Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı
    14:09 Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı

    Samsun'da husumetli olduğu 3 kişiyi silahla yaralayan hırsızlık hükümlüsü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, adli makamların işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    14:09 Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullananlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda B.G'nin üzerinde yapılan aramada 4 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan B.G, ifadesi alınmak üzere Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı
    14:08 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı. Palancıoğlu, Melikgazi için hizmet ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı
    14:07 Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı

    Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında, Olympiakos kalecisi Kostas Tzolakis, Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci'nin penaltılarını kurtardı. Tzolakis'in penaltı atışları öncesinde su şişesindeki kağıda bakarak hareket ettiği görüntülendi. Olympiakos, penaltı atışları sonrası Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

  • Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret
    14:06 Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret

    Yahyalı'daki 41 mahalle muhtarı, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Esat Öztürk, ziyaret sırasında mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, mahallelerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşacaklarını belirtti.


Advertisement