Bursa Oğuz Gündoğdu İstasyonlarımızda Hiçbir Deprem İşareti Yok Hd - Son Dakika
Güncel

Bursa Oğuz Gündoğdu İstasyonlarımızda Hiçbir Deprem İşareti Yok Hd

Bursa Oğuz Gündoğdu İstasyonlarımızda hiçbir deprem işareti yok HDOğuz Gündoğdu İstasyonlarımızda hiçbir deprem işareti yokOsman ŞİŞKOEnver Fatih TIKIRBURSA, (DHA) - JEOFİZİK Mühendisi Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Dünya'da bir tek biz tek istasyonla bu kadar çok parametreyi alıyoruz.

17.08.2018 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Oğuz Gündoğdu İstasyonlarımızda hiçbir deprem işareti yok HDOğuz Gündoğdu İstasyonlarımızda hiçbir deprem işareti yok

Osman ŞİŞKOEnver Fatih TIKIRBURSA, (DHA) - JEOFİZİK Mühendisi Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Dünya'da bir tek biz tek istasyonla bu kadar çok parametreyi alıyoruz. Şu anda bizim istasyonlarımızda hiçbir deprem işareti yok. 5 gün sonraya kadar rahatız, deprem olmayacak dedi.

Jeofizik Mühendisi Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Altıntaş Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonunda inceleme yaptı. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday'ın da eşlik ettiği çalışmada Gündoğdu, beklenen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündoğdu, Marmara'yı yakından izlediklerini belirterek, Burada aktivite artmış durumda. Aktivite sürekli aynı noktalarda oluyor, sürekli veri topluyoruz; ancak depremin ne zaman olacağına yönelik bir işaret yok. Biz, beklenen depremin 1766 yılında olan depremin devamı niteliğinde olacağını düşünüyoruz. O da, 7.5'in üzerinde bir şiddet anlamına geliyor. Bu çok büyük bir rakam. Yaklaşık bu büyüklükteki bir enerji ile mücadele edeceğiz dedi.

SİSTEM DÜNYA'DA TEK

Jeofizik Uzmanı Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonlarının dünya üzerinde tek kullanan ülke olduğumuza işaret ederek Bu istasyonlar sayesinde depremle ilgili anlık veri toplayabiliyoruz. Bu sistemlerden, önceden bilgi almaya çalışıyor, önceden haber alabilir miyiz, buna bakıyoruz. Bilgi alırsak bu bilgiyi bu konuda çalışan ve sorumlu insanlara sunacağız. Bu istasyonlarla yaptığımız iş deprem işaretlerini gözlemlemek. Burada manyetik alanı, ısıyı, basıncı mikro deprem aktivitelerini ve buna benzer birçok parametreyi bir anda görüyoruz. Dünya'da bir tek biz tek istasyonla bu kadar çok parametreyi alıyoruz. Şu anda bizim istasyonlarımız da hiçbir deprem işareti yok. 5 gün sonraya kadar rahatız, deprem olmayacak şeklinde konuştu.

19 YILDIR PEKTE BİR ŞEY YAPMADIK

Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu Deprem konusunda ülkemizde tablo iyi değil. 19 yıldır pekte bir şey yapmadık.Bunun tek çözümü kentsel dönüşümdür. Ama şu an yapılan bir kentsel dönüşüm yeterli değil. Sadece binaları yeniliyoruz. Bu Türkiye'nin her yerinde böyle. Yapılan çalışmaların tamamı binaları görsel olarak yenilemekten ibaret çalışmalar. Deprem tehlikesi için yeni yapılan binalarda yeterli çalışma yapılmıyor.Kentsel dönüşüm adı altında hareket ediliyor ama esas kentsel dönüşüm bambaşka bir şeydir dedi.

Bursa Oğuz Gündoğdu İstasyonlarımızda Hiçbir Deprem İşareti Yok Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Oğuz Gündoğdu İstasyonlarımızda Hiçbir Deprem İşareti Yok Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı
    13:50 Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı

    Artvin'in Borçka ilçesinde bir genç balık tutmak için gittiği Çoruh Nehri'nde baraj kapakları açılıp nehrin debisi yükselince köprü ayağında mahsur kaldı. Genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.

  • Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı
    13:48 Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı

    Eskişehir'de karşıdan karşıya geçerken tramvayın çarpması sonucu ağır yaralanan bir polis memuru tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Tramvayın sürücüsü gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürü, yaralı polis memurunun sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi ziyaret etti.

  • Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı
    13:48 Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı

    Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, kaçarken düşerek kanlar içinde kaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde köpeklerin Oluçay'ın üzerine koştuğu ve hızlıca kaçtığı görülüyor. Olayın ardından mahalle sakinleri, köpek saldırıları nedeniyle çocukların parklarda dahi oynayamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.


Advertisement