Bursa: Papa Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Bursa: Papa Hakkında Suç Duyurusu

Bursa: Papa Hakkında Suç Duyurusu

Bursa'da Bir Emlakçi, İslamiyet ile İlgili Açıklamaları Sebebiyle Tepki Toplayan Papa 16. Benedikt Hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

18.09.2006 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bir emlakçi, İslamiyet ile ilgili açıklamaları sebebiyle tepki toplayan Papa 16. Benedikt hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sabah saatlerinde adliyeye gelen Nurettin Yentürk, Hazreti Muhammed'in İslamiyet'i kılıçla ve zorla yaydığını açıklayan Papa 16. Benedikt'i, dünya barışı ve insanların ortak yaşama hakkını tehlikeye düşürmekle suçladı. Yapılan açıklamaların huzur ve barışa hakaret olduğunu söyleyen Yentürk, "Peygamber Efendimiz'e hakaretler yağdıran Papa, İslam aleminden bir an önce özür dilemeli. Aksi takdirde bu tür açıklamaları dünya barışını tehdit edecek. Dünyadaki kiliseler Papa'yı görevden almak için toplanmalı. Türkiye Cumhuriyeti de bu suç duyurusunu dikkate alarak, Papa'nın bir an önce yargılanması için harekete geçmeli. Papa'nın açıklamaları kiliselere inanan insanların yaşama hakkını tehlikeye sokmuştur" dedi.

Papa'nın Türkiye ziyaretini ise olumlu karşıladığını belirten Yentürk, "Papa'nın Türkiye'ye gelmesine karşı değilim. İslamiyet, barış, kardeşlik, hürriyet dinidir. Papa bunu görse daha iyi olur" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa: Papa Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement