Bursa Terminali'nde Yolcuları Turizm Şirketleri Mağdur Etmiş - Son Dakika
Güncel

Bursa Terminali'nde Yolcuları Turizm Şirketleri Mağdur Etmiş

Bursa Terminali\'nde Yolcuları Turizm Şirketleri Mağdur Etmiş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş tarafından yapılan açıklamada, iki gün önce şehirlerarası otobüs terminalinde yaşanan yolcu kriziyle ilgili mağduriyete turizm şirketlerinin sebep olduğu bildirildi.

03.10.2012 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş tarafından yapılan açıklamada, iki gün önce şehirlerarası otobüs terminalinde yaşanan yolcu kriziyle ilgili mağduriyete turizm şirketlerinin sebep olduğu bildirildi.

Burulaş'tan yapılan açıklamada, sadece Nilüfer Turizm'e ait 2 yazıhaneye icra ve tahliye işlemi uygulandığı hatırlatılarak şöyle denildi: "Haciz nedeniyle otobüs bileti kesilemediği konusunda yayınlanan haberler tamamen gerçek dışıdır.

Boy-Koop'un adına 14 ay önce tahliye kararı çıkmasına karşın, bu süreçte kendilerine tanınan meyillere rağmen ödeme yapılmamıştır. Ödemenin sağlanabilmesi için ilk olarak 20 Eylül 2012'de Terminal İdari Binası'nın 2'inci ve 3'üncü katında bulunan, ancak bir yöneticinin ara sıra uğradığı, Boy-Koop tarafından düzenli olarak kullanılmayan ofislere ihtar amaçlı tahliye uygulanmıştır. Ödemenin yine de yapılmaması üzerine 1 Ekim 2012 Pazartesi günü sadece Nilüfer Turizm'e ait 2 adet yazıhaneye tahliye uygulanmıştır. Diğer 30 adet yazıhane her türlü faaliyetine devam edecek durumdadır'

Kasıtlı olarak yazıhanelerde bilet kesilmeyerek yolcuların mağdur edildiği belirtilen açıklamada, "Ayrıca "BURULAŞ'ın müsaade etmediği" iddiası ile yolcuların terminal dışına yönlendirilip otobüslere buradan bindirilmesi usulsüzdür.

Transit geçiş yapan otobüslerin yasalara aykırı olarak "Terminale girmiyoruz" denilerek yolcuları değişik yerlerde bıraktıkları gözlenmiştir.

Yolculara yaşatılan olumsuzluğun Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ ile alakası bulunmamaktadır. Kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunuyoruz" denildi.

(İHS

03.10.2012 12: 05: 12

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa Terminali'nde Yolcuları Turizm Şirketleri Mağdur Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement