Bursa Turizm Platformundan Aktaş'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bursa Turizm Platformundan Aktaş'a Ziyaret

Bursa Turizm Platformundan Aktaş\'a Ziyaret

Bursa Turizm Platformu, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu Başkanlığındaki heyetle birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

23.10.2017 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemlerde İnegöl Belediyesi önderliğinde sıkça gündeme gelen ilçenin turizm alanına açılması adına istişareler sürüyor. Bu kapsamda yapılacak fikir alışverişi için Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu'nun da aralarında bulunduğu Bursa Turizm Platformu, bugün İnegöl'e geldi.

Vali Yardımcısı Kadiroğlu'nun yanı sıra; Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar, BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur Çakır, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) uzmanı Emine Arslan Pauli, Unesco Bursa Alan Başkanı Eser Çalıkuşu, Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Serbülent Orhaner'in bulunduğu heyet, yapılacak toplantı öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

İNEGÖL'DE HEDEF BACASIZ SANAYİ "TURİZM"

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette İnegöl ve İnegöl turizmine ilişkin toplantı öncesi kısa bilgiler verildi. Ziyaret sırasında konuşan Başkan Aktaş, turizm potansiyeli oldukça yüksek olan İnegöl'ü bu alanda ileriye taşımak adına bazı hedefler koyduklarını ifade etti. Şehrin mobilya ve sanayi ile sınırlandırılmaması gerektiğine dikkat çeken Aktaş, İnegöl'ün sanayinin haricinde tarım ve turizmde de önemli değerlere sahip olduğunu anlattı. Başkan Aktaş, bu anlamda Bursa Turizm Tanıtma Platformunun değerli fikir ve görüşlerine büyük önem verdiklerini de kaydederek, "İnegöl mobilyasıyla, köftesiyle, kaplıcasıyla meşhur olduğu kadar tarımı ve şuana kadar gereken değeri görmeyen, keşfedilmeyen Allah vergisi doğasıyla da önemli bir merkez. Özellikle doğa turizmi konusunda oldukça iddialıyız. Bu anlamda 2232 rakımlı Aktaş tepemiz, 3 yöne uçuş imkanı verebilen ve yamaç paraşütçülerinin uğrak yeri haline gelmesini beklediğimiz bir yer. Ayrıca İnegöl'ün birbirinden güzel yaylaları, eşsiz doğal güzellikler sahip alanları mevcut. Bunları DOSTUM adını verdiğimiz merkezimizde tek çatı altında topladık ve artık hem Türkiye hem de Dünyaya duyurmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

Ziyaret sırasında konuklar da İnegöl ve İnegöl turizmine ilişkin öngörülerini ifade ederken, izlenmesi gereken yolla ilgili de istişareler yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Turizm Platformundan Aktaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement