Bursa Uludağ Osb Başkanı Aydınkamunun Parasını Peşkeş Çekecek Halimiz Yok - Son Dakika
Güncel

Bursa Uludağ Osb Başkanı Aydınkamunun Parasını Peşkeş Çekecek Halimiz Yok

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir fabrikada meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı patlama sonrası sanayicilerle çevredeki binaların sahipleri arasındaki istimlak tartışmaları yeniden alevlendi.

14.11.2017 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir fabrikada meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı patlama sonrası sanayicilerle çevredeki binaların sahipleri arasındaki istimlak tartışmaları yeniden alevlendi.

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Bursa'nın Gürsu ilçesinde 5 kişinin hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı fabrika patlamasından sonra kamulaştırma sıkıntıları ile ilgili bir toplantı düzenledi.

KAMUNUN PARASINA PEŞKEŞ ÇEKECEK HALİMİZ YOK

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Organize sanayi bölgesinin dışında 200 bin TL etmeyecek yere 1 milyon TL teklif getiren vatandaşlarımız oldu. Kabul ettik, bu kez 1 milyon 400 bine çıktılar. Burada kamunun parasını peşkeş çekecek halimiz yok. Bu durumlarla karşılaşıyoruz. Kamulaştırmalar sonucunda içimizde bir tane küçük işletme kalmayacağı gibi kaçak eski atölyeler ve evler de kalmayacak. Bir tekstil firmamız 300'ün üzerinde işçi çalıştırıyordu. O firmanın yerini yıktık. Okulun 10 metre yanındaydı. Eğer orada böyle bir vaka olsaydı... O firmanın kazanı patlayan kazandan en az 10 katı büyüklüğündedir. Onun patlaması demek yüzlerce öğrenci ve kaçak binalarda oturan insanların ölmesi anlamına gelirdi. Allah bize öyle bir şey göstermesin. Ama yıktığımız bu binaya yeni yer konusunda hala sıkıntılar yaşıyoruz dedi.

Patlamanın yaşandığı fabrika ile ilgili çatının yıkım kararı alındığını aktaran Aydın, Türkiye'de hiçbir belediye çelik çatıya kaçak yapı muamelesi yapmamıştır. Biz OSB olarak, bu işletme 2016 yılında çelik çatı yaptığı için çatıya tutanak tutarak Gürsu Belediyesi'ne gönderdik. Gürsu Belediyesi de bununla ilgili ceza ve çatının yıkımı ile ilgili karar aldı. Ancak OSB yıkımı kendisi yapamıyor. Maalesef kamulaştırmalarda hukuksal işlemleri aşmak mümkün olmuyor. Patlamanın meydana geldiği işletme de kamulaştırmaya uğraştığımız işletmelerden biriydi ifadelerini kullandı.

Patlamanın yaşandığı fabrika bölgesinde, Yunus Aydın'ın açıklama yaptığı esnada patlamada eşi yaralanan 61 yaşındaki Emine Duru isimli kadın gelerek, kamulaştırma noktasında yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Patlamanın yaşandığı fabrikanın hemen yanında evleri ve ahırları olduğunu belirten Emine Duru, eşinin inek sağarken yaralanarak enkaz altında kaldığını dile getirdi, Duru, Buranın kaçak olduğunu biliyor musunuz, kaçaksa neden izin verildi. Biz 40 yıldır buradayız. Bizim elimizde 4 tane tapu var. İnsanları bu kadar mağdur etmeye ne gerek var. Eşim enkazın altında kalıp yaralandı. Hastanede yatıyor, halen kendinde değil. Hayvanlarım telef oldu. Evse ev, sanayiyse sanayi kalsın. Benim 2 katlı evim var. Bana 2 katlı ev yapsınlar, ben nakit para istemiyorum diye konuştu.

Bursa Uludağ Osb Başkanı Aydınkamunun Parasını Peşkeş Çekecek Halimiz Yok
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Uludağ Osb Başkanı Aydınkamunun Parasını Peşkeş Çekecek Halimiz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement