Bursalı Minikler Barcelona'dan Gururla Döndü - Son Dakika
Spor

Bursalı Minikler Barcelona'dan Gururla Döndü

3 yıl önce Nilüfer Futbol Kulübü'nün kurulmasının ardından Bursa sokaklarından yeşil sahalara geçerek kulüp bünyesinde ter dökmeye başlayan minikler, özel davet ile katıldığı Barcelona CUP'ta başarılı bir turnuva geçirdi.

30.10.2018 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 yıl önce Nilüfer Futbol Kulübü'nün kurulmasının ardından Bursa sokaklarından yeşil sahalara geçerek kulüp bünyesinde ter dökmeye başlayan minikler, özel davet ile katıldığı Barcelona CUP'ta başarılı bir turnuva geçirdi. Scout ekiplerinin de dikkatini çeken miniklerden Kağan Demircan gol krallığında 3'üncü oldu.

Dünyanın önde gelen futbol kulüplerinden Barcelona'nın ev sahipliğinde İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleşen turnuvada Türkiye'yi Nilüfer Futbol Kulübü temsil etti. 2007/2008 doğumlu oyuncularla mücadele eden Nilüfer Futbol Kulübü turnuva süresince dünyanın dört bir yanından gelen güçlü rakipleriyle kozlarını paylaştı. Kulübe destek olma amacıyla minik futbolcuların velilerinin masrafları üstlenmesiyle zorlu şartlar altında Barcelona'ya giden Nilüfer Futbol Kulübü kafilesi, 80 ayrı ülkeden 85 takımın katıldığı turnuvayı 12'nci sırada tamamladı.

İLK 8 KILPAYI KAÇTI

İlk maçında İngiliz ekibi Wessex FC ile karşılaşan Nilüfer Futbol Kulübü mücadeleyi 3-2 kazanarak turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Sonrasında Brezilya'nın güçlü ekiplerinden EC Juventude ile kozlarını paylaşan Nilüfer Futbol Kulübü bu mücadeleyi 3-0 kaybetti. Üçüncü maçında ise Finlandiya Süper Lig ekiplerinden Honka'ya son saniye golüyle 2-1 yenilen Nilüfer Futbol Kulübü maçın berabere sonuçlanması halinde adını ilk 8 takım arasına yazdıracaktı. Sonrasında 12/24 maçlarına çıkan Nilüfer Futbol Kulübü, Finlandiya ekiplerinden önce PK35'i 2-1 akabinde Tips'i 3-2 yenerek bu grubu şampiyon olarak tamamladı ve turnuvada 12'nci oldu.

KAĞAN DEMİRCAN GOL KRALLIĞINDA 3'ÜNCÜ OLDU

Saha içerisindeki başarılı oyununu, saha dışındaki davranışlarıyla da süsleyen Nilüfer Futbol Kulübü teknik heyet ve oyuncuları ayrıca turnuvanın en centilmen ekibi de oldu. Takımın kaptanı Kağan Demircan ise performansıyla ön plana çıktı. Gol krallığı yarışını üçüncü sırada tamamlayan Kağan Demircan 5 kez gol sevinci yaşadı. Turnuvanın gol kralı ise 7 golle EC Juventude Kulübü'nden Joao Victor de Souza Pinheiro oldu. Oyuncunun bireysel çalışmalar neticesinde gelişimine katkılarda bulunacağı ve performansını daha üst noktaya çıkarılacağı belirtildi.

SCOUT EKİPLERİNDEN 4 OYUNCUYA KISKAÇ

Ayvaz Öztürk, Tuncay Öztürk ve Fikret Balkan'dan oluşan teknik heyet başarılı bir turnuva geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Oyuncularından Eren Çavuş, Alişan Özbitirgiç, Furkan Sarıhan ve Kağan Demircan'ın 23 kişilik scout ekibi tarafından çok beğenildiğini belirten teknik heyet, organizasyonun da mükemmel geçtiğini vurguladı. Hatta aynı anda 4 maç izlenebilirken, izleyenlerin bir ara yalnızca Honka ile oynadıkları mücadeleyi takip ettiklerini söyleyen teknik heyet, oyun bitiminde ise seyircilerin kendilerinin ayakta alkışlamalarını gurur verici olarak niteledi.

Bundan sonraki süreçte Türkiye'de liglerde oynamaya devam edecek olan Nilüfer Futbol Kulübü, ayrıca yurtdışı turnuvalarında da boy göstermeyi sürdürecek. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursalı Minikler Barcelona'dan Gururla Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi
    13:13 Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi

    Of Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Trabzon'un Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvaya 10 okulun takımı katıldı ve turnuva Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halı sahasında yapılan İsmail Yıldırım İlkokulu ve Eskipazar İlkokulu maçıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Turnuvanın final karşılaşması ise 23 Nisan'da İlçe Stadyumunda oynanacak.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı
    12:34 Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" dediği iddia edildi.

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.


Advertisement