Bursalı Şoförler Güven Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Bursalı Şoförler Güven Taşıyor

Bursalı Şoförler Güven Taşıyor

Etibank-Heykel arasında direksiyon sallayan Galip Candan, mesai bitiminde görev yaptığı aracı temizlerken koltuğun altında cüzdan olduğunu fark etti.

30.12.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16 D 0587 plakalı Etibank dolmuşunda şoförlük yapan Galip Candan, Hakan Albayrak'ın sefer esnasında dolmuşta düşürdüğü içinde yaklaşık 900 TL, kartlar ve kimlik belgesi olan cüzdanı sahibine teslim ederek 'insanlık ölmemiş' dedirtti.

İçinde yaklaşık 900 TL, kartlar ve kimlik belgesi olan cüzdanı sahibine ulaştırmak için yoğun çaba sarf eden Candan, cüzdanda ulaşabileceği bir telefon numarası aradı ancak bulamadı. Cüzdanda bulunan engelli kartından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvuran Candan, yoğun uğraşı sonucunda Bursa Müftülüğü'nde çaycılık yapan engelli yakını Hakan Bozyiğit'e ulaşarak cüzdanı teslim etti.

TOPÇU: ŞOFÖRLÜK KUTSAL BİR MESLEK…

Galip Candan ve Hakan Albayrak'ı bir araya getiren Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, "Bu mesleği yapan kardeşlerimizin hepsi dürüst ve güvenilir. Bursa'daki şoför arkadaşlarımızın her biriyle gurur duyuyoruz. Zaman zaman araçlarımızda unutulan eşyaları sahiplerine ulaştırmak için çabalıyor. Şoförlük mesleği kutsal bir meslek. İnsanlar bizlere canını ve malını emanet ediyorlar. Onlara layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şoför esnafımız toplumumuzun güvenini kazanmıştır. Bizler özveriyle çalışan ve evimize helal lokma götürmek için uğraş veren bir esnaf topluluğuyuz. Cüzdan sahibinin de engelli yakını olması ve bu paraya çok ihtiyacının olduğunu bilmek bu hareketi daha da anlamlı kıldı" dedi.

Candan ise "Benim olmayan şeyi ben sahiplenemem. Paranın büyüğü küçüğü olmaz. Bir an bile el sürmeyi düşünmedim. Sayın Başkanımız Hasan Topçu'ya ilgisi için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cüzdanının kendisine ulaştığında çok mutlu olduğunu söyleyen Hakan Bozyiğit de, "Bu para benim için çok önemliydi. Kaybettiğimi anladığım anda dünyam yıkıldı. Gerçekten çok dara düşmüştüm. 6-7 aylık bir gelirim bir anda yok olmuştu. Daha önce de dolmuşta kimliğimi düşürmüştüm. Daha eve gitmeden aradılar. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, Galip Candan ve tüm şoför kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursalı Şoförler Güven Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement