Bursalı Tekstilciler Trend Renkleri DOSABSİAD Farkıyla Yakaladı - Son Dakika
Güncel

Bursalı Tekstilciler Trend Renkleri DOSABSİAD Farkıyla Yakaladı

Bursalı Tekstilciler Trend Renkleri DOSABSİAD Farkıyla Yakaladı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği, (DOSABSİAD) kış aylarının trendleri ve renklerini masaya yatırdı.

18.03.2016 11:18  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu bağlamda dünyaca ünlü trend ajansı Nelly Rodi'nin Türkiye temsilcisi Ahu Barut'u üyeleriyle buluşturan DOSABSİAD, katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği bir organizasyona daha imza attı. Gerçekleştirilen seminerde konuşan Ahu Barut, Bursalı tekstilcilere günümüzün mega trendlerinden bahsetti.

DOSABSİAD Konferans Salonu'nda gerçekleşen ve Açılış konuşmasını DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Şarmen'in yaptığı seminerde söz alan Ahu Barut, alışverişin günümüzde online platformlar vasıtasıyla yapıldığının altını çizerek, bu durumunun herkes açısından kolay bir seçenek olduğunu söyledi.

Artık coğrafya kavramının çok önem arz etmediğini de kaydeden Ahu Barut, "İnsanlar alışveriş yaparken; dil, cinsiyet, ırk ve yaş gibi kavramları göz önünde bulundurmuyor. Herkesin zevkleri farklı ama tüm insanlar aynı zevkte birleşebilir düşüncesi baskın hale geldi" dedi.

Y Kuşağı tasarımcılarının akıllı tasarımlar yapmaya başladığını da dile getiren Barut, "Günümüzde sanatsal düzeyi yüksek ve aynı zamanda giyilebilir ürünler tasarlanıyor. Bunu Y kuşağı tasarımcıları yapıyor" şeklinde konuştu.

Klişeler, dayatmalar ve standardizasyonun ortadan kalktığını da söyleyen Ahu Barut, "Tüketiciler artık dilinden, ırkından ve dış görünüşünden utanmıyor. Duruşunun ve bakışının daha önemli olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

Verdiği seminerde dünyaca ünlü renk ajansı Pantone'nin işleyişinden de bahseden Barut, "Pantone 1963 yılında kurulmuş bir Amerikan firmasıdır. 2000'li yıllardan itibaren tüm sektörlerin renk trendlerini belirleyen bir konuma gelen Pantone, her yılın Aralık ayında bir sonraki yılın trend rengini açıklıyor ve bu renkler neredeyse her yerde karşımıza çıkıyor" diye konuştu. Pantone'nin 2015 yılında bir ilki gerçekleştirerek, yılın trend rengi olarak 2 farklı rengi açıkladığını kaydeden Ahu Barut, bu renklerin Rose Quartz ve Serenity olduğunu söyledi.

Ahu Barut'un ardından söz alan Pantone Türkiye Distribütörü Odak Kimya Satış Sorumlusu Anıl Gündem Güven ise, tekstilde rengin en önemli unsur olduğunu ifade ederek, insanların bir ürün tercihinde tasarımdan çok renge baktıklarını belirtti. Güven, Pantone'nin grafik kısmında 1715, tekstilde ise 2310 adet renk olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursalı Tekstilciler Trend Renkleri DOSABSİAD Farkıyla Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement