Bursaspor'lu Batuhan Altıntaş Dededen Futbolcu - Son Dakika
Güncel

Bursaspor'lu Batuhan Altıntaş Dededen Futbolcu

Bursaspor\'lu Batuhan Altıntaş Dededen Futbolcu

Bursaspor alt yapısından yetişen, 1.87 boyundaki, güçlü yapısının yanı sıra çalışkanlığı ile dikkat çeken, Batuhan Altıntaş ve babası Yusuf Altıntaş, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

26.12.2013 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor alt yapısından yetişen, 1.87 boyundaki, güçlü yapısının yanı sıra çalışkanlığı ile dikkat çeken, Batuhan Altıntaş ve babası Yusuf Altıntaş, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Galatasaray'ın eski futbolcusu Yusuf Altıntaş, 'Köylü Mustafa' olarak tanınan babası Mustafa Altıntaş'ın Bursaspor'da önemli başarılar elde ettiğini, oğlu Batuhan'ın da yeşil- beyazlı takımda oynamasından mutlu olduğunu söyledi. Batuhan'ın Güneşspor'da forma giydiği dönemde Beşiktaş'ın istediğini ve o dönemde teknik direktör Mustafa Denizli ile görüştüklerini belirten Yusuf Altıntaş, şöyle dedi

O dönemde Kocaelispor'u düşündük, Batuhan orada oynamak istemedi. Güneşspor'u istedi. Kendisine güveni sonsuzdur, güçlü kuvvetlidir ve zekidir. Daha önce Beşiktaş istedi. O dönemde Mustafa Denizli ile görüştük. Ondan sonra Şükrü Şankaya babamı ziyaret etmişti. Batuhan'ı istedi. Tereddütsüz evet dedik ve Bursaspor'da başlangıç yaptık.

DEDESİ GİBİ GOLCÜ

Yusuf Altıntaş, babasının dışında ağabeyi ve kardeşinin de çok iyi futbolcular olduklarını söyledi. Altıntaş, Oğlum Batuhan, ağabeyim ve babama benziyor. Ağabeyim çok iyi bir sol kanat oyuncuydu. Ankaragücü'nde oynadı. Kardeşim var o da sol ayak. Ama onun şansı iyi değildi. Batuhan golcülüğü dedesinden, sol ayağını da amcalarından almış diye konuştu. ZAMANLA ALIŞACAK

Altıntaş, oğlu Batuhan'ın zaman içerisinde A takım temposuna alışacağını kendilerinin de böyle yetiştilerini anlatırken, Mağlup durumdayken Batuhan'ı kurtarıcı olarak koyamazsın. Hazırlanıyor. Maç temposuna da alışacak. İnşallah hayırlısı olur ve Bursaspor'a güzel günler yaşatır dedi. Oğlundan her zaman karekterli bir futbolcu olmasını istediğini ifade eden Yusuf Altıntaş, En büyük öğüdüm şu; kötü futbolcu ol, ama karakterli ol. Ondan tek isteğim bu. Tek öğüdüm de budur. Bunun dışında zaten sürekli konuşuyoruz ve ona tecrübelerimi aktarıyorum. Hocalarını iyi dinlemesini ve nasihatleri dikkate almasını söylüyorum dedi. Batuhan, babası, amcaları ve dedesinin çok iyi futbolcu olmalarının kendisinde sorumluluğu artırdığını ifade ederken şöyle devam etti

Elbette büyük bir sorumluluk. Hepsi üst düzey oynadığı için benim de öyle olmam gerekiyor. Ailemize yakışır şekilde olmalıyım. Bunun için uğraşıyor ve çok çalışıyorum. İnşallah onlar gibi olurum. Gözümü açtığımda etrafımda herkes futbolcuydu. İster istemez futbola odaklandım. Sanırım başka bir işle uğraşamazdım.

3'Ü DE AYRI ŞEYLER KATTI

Batuhan, A takıma adapte olduğunu Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman ve Christoph Daum'un kendisine çok şey kattığını söyledi. Genç oyuncu, 3 teknik adam da ayrı şeyler kattı. Hikmet Karaman disiplini, Ertuğrul Sağlam tecrübesini aktardı. Daum da çok tecrübeli bir isim ve o da çok şey katıyor dedi.

Her maçtan sonra babasıyla görüştüğünü ve söylediklerinden ders çıkardığını söyleyen Batuhan, Genelde olumsuz yanlarımı söyler ve ben de bunlardan ders çıkarırım. Hızlı gündeme gelmek bazen rahatsız ediyor ama bu yaşta şampiyon bir takımda kadroya girmek ve o havayı solumak çok güzel bir şey. Babamın futbolcu olması benim için avantaj, en azından teknik direktörümüzün söylediği şeyleri babamdan da sürekli duyuyorum. Türkiye'nin sayılı forvetlerinden biri olmak isterim. Bunları basamak basamak yaşamak istiyorum. Önce Bursaspor'da daha fazla forma şansı bulmak daha sonrasında da A Milli Takım'ın vazgeçilmezi olmak istiyorum. Hakan Şükün gibi bir kariyerimin olmasını isterim. ve tabii ki İngiltere hayalim var.

Batuhan, Ziraat Türkiye Kupası'nda finali oynamak istediklerini, sezon sonunda Avrupa'ya gideceklerini ifade ederken, teknik direktör Christoph Daum'un genç oyunculara önem verdiğini kaydederek, Kendisiyle bire bir görüşmemiz oldu. Bize fark yaratmamız gerektiğini ve güvendiğini söyledi dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaspor'lu Batuhan Altıntaş Dededen Futbolcu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement