Bursaspor, Mersin İdmanyurdu Önünde - Son Dakika
Spor

Bursaspor, Mersin İdmanyurdu Önünde

Bursaspor, Mersin İdmanyurdu Önünde

Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında yarın Bursaspor, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak.

12.04.2013 10:12  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor ile Mersin İdmanyurdu yarın 41'inci kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında oynanan 40 resmi karşılaşmada yeşil- beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor 40 maçın 19'undan galip gelirken, 14 yenilgi aldı 7 maç beraberlikle sonuçlandı. Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan maç 3-0 Bursaspor'un üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

7 MAÇTIR YENİLMİYOR

Yeşil beyazlılar, 3'ü Süper Lig, 4'ü 1'inci Lig olmak üzere son 7 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Bursaspor'un attığı 16 gole, Mersin İdmanyurdu 1 golle cevap verebildi. Bursaspor, Mersin İdmanyurdu'na karşı tarihindeki en farklı galibiyeti de 22 Mayıs 2005'te 5-0'lık sonuçla elde etmişti.

SON YENİLGİ 30 YIL ÖNCE

Bursaspor, rakibine en son 1982-83 sezonunda yenildi. 26 Mart 1983 tarihinde lig maçında rakibine 1-0 yenilen yeşil beyazlı ekip, 6 Mart 1983'teki mücadelede de rakibine 2-1'lik skorla boyun eğmişti. Mersin İdmanyurdu o sezon ligde küme düşmesine rağmen kupada final oynadı ve bir sonraki sezon Kupa Galipleri Kupası'nda oynamaya hak kazandı.

EDU YOK

Bursaspor'da antrenmanda sakatlanan ve tedavisine başlanan Edu'nun Mersin İdmanyurdu maçında forma giyemeyeceği belirtildi. Teknik direktör Hikmet Karaman'ın orta sahada Edu'nun yerine Musa'ya görev verbileceği bildirildi.

HAKEM SERKANH ÇINAR

Yarın saat 16.00'da Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanacak Mersin İdmanyurdu-Bursaspor karşılaşmasını Serkan Çınar yönetecek. Çınar'ın yardımcılıklarını Mustafa İspiroğlu ve Emre Suna yapacak. Mücadelenin 4'üncü hakemi ise Taner Gizlenci. Çınar bu sezon Bursaspor'un kendi sahasında oynadığı ve 3-2 kazandığı Trabzonspor maçını yönetmişti. Bursaspor'un Mersin İdmanyurdu maçına şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:

"Carson, Şener, Ferdinand, İbrahim, Vederson, Tuncay, Belluschi, Musa, Ferhat, Batalla, Pinto"

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor, Mersin İdmanyurdu Önünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement