Bursaspor'un Son 5 Sezonunda Sadece Mustafa Er Başardı - Son Dakika
Spor

Bursaspor'un Son 5 Sezonunda Sadece Mustafa Er Başardı

Son 5 sezon içerisinde 11 farklı teknik adam Bursaspor'un başında maça çıkarken, bu teknik adamlar arasında ilk maçında gülen tek isim Mustafa Er oldu.

13.04.2018 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son 5 sezon içerisinde 11 farklı teknik adam Bursaspor'un başında maça çıkarken, bu teknik adamlar arasında ilk maçında gülen tek isim Mustafa Er oldu. Söz konusu 11 maçta yalnızca Mustafa Er'in başında olduğu maçı kazanabilen yeşil beyazlılar, 9 mücadeleyi kaybederken 1 maç ise berabere sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak olan Bursaspor, hafta içerisinde teknik adam değişikliğine giderken Paul Le Guen'in yerine koltuğa Mustafa Er geçti.

Yeşil beyazlı ekibin başında ikinci kez maça çıkacak olan genç çalıştırıcı, ilk maçında ise uzun süren şanssızlığı kıran isim olmuştu. Geçtiğimiz sezonun son maçında Mustafa Er'in yönetimindeki Bursaspor, deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 yenerek kümede kalırken, yeşil beyazlı kulüp de uzun süre sonra teknik direktör değişikliğinin hemen ardından çıkılan ilk maçını da kazanmış oldu. Daha önce Bursaspor, teknik adam değişikliğinin akabinde çıktığı 10 maçı da kazanamadı.

MUSTAFA ER'DEN ÖNCE SON OLARAK HİKMET KARAMAN'LA YÜZÜ GÜLMÜŞTÜ

2012-13 sezonunda 21'inci haftada Bursaspor'da Ersel Uzgur'un yerine göreve gelen Hikmet Karaman gelirken, Kardemir Karabükspor deplasmanında yeşil beyazlılar 3-0 kazandı. O günden itibaren Bursaspor, teknik adam değişikliğinin ardından çıktığı ilk maçları kazanmakta zorlandı. 2013-14 sezonuna Christoph Daum yönetiminde başlayan yeşil beyazlılar, Alman çalıştırıcı çıktığı ilk maçta Eskişehirspor'a ligin ilk haftasında deplasmanda 2-0 yenildi. Aynı sezon 27'nci haftada Daum'un yerine İrfan Buz geçerken Bursaspor, deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-0 kaybetti.

KAN DEĞİŞİMLERİ YARAMADI

2014-15 sezonunu Şenol Güneş ile tamamlayan Bursaspor, ligin ilk maçında evinde Galatasaray'a 2-0 kaybetti. 2015-16 sezonuna ise Ertuğrul Sağlam ile başlayan yeşil beyazlılar, tecrübeli teknik adamın yeniden gelişinin ardından çıktığı ilk maçta deplasmanda Trabzonspor'a 1-0 yenildi. Aynı sezon 14'üncü haftada Sağlam'ın yerine Ersel Uzgur gelirken Bursaspor bu kez de Galatasaray'a deplasmanda 3-0 kaybetti. 16'ncı haftada ise Uzgur'un yerine Hamza Hamzaoğlu gelse de sonuç yine değişmedi ve yeşil beyazlılar Atiker Konyaspor deplasmanından 1-0'lık yenilgi ile döndü.

GEÇEN SEZON SARSINTILI GEÇTİ

Geçtiğimiz sezonda ise Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından 19'uncu haftada oynanan Medipol Başakşehir maçında kulübede Tunahan Akdoğan görev aldı. Bursaspor deplasmandaki bu maçı da 1-0 kaybetti. Sonrasında ise Mutlu Topçu göreve gelirken, Topçu ile birlikte ilk maçına 20'nci haftada çıkan Bursaspor, Fenerbahçe'ye karşı oynanan bu mücadeleden 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. 30'uncu haftada Topçu'nun yerine görev alan Adnan Örnek ile ilk maçına çıkan yeşil beyazlılar, bu kez de Çaykur Rizespor'a deplasmanda 6-0 kaybetti.

LE GUEN DE KAZANAMADI

Bu sezona ise Paul Le Guen yönetiminde başlayan Bursaspor, sezonun ilk maçında Medipol Başakşehir'e 1-0 kaybetti.

Böylelikle son 5 sezon içerisinde 11 farklı teknik adam Bursaspor'un başında maça çıkarken, bu teknik adamlar arasında ilk maçında gülen tek isim Mustafa Er oldu. Geride kalan 9 ilk maçı yeşil beyazlılar, kaybederken sadece birinden de berabere ayrıldı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor'un Son 5 Sezonunda Sadece Mustafa Er Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kaçkar Dağları'nda Helikopterle Kayak Etkinliği
    09:57 Kaçkar Dağları'nda Helikopterle Kayak Etkinliği

    Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı. Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen 'heliski' tutkunlarını ağırladı. Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

  • Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı
    09:52 Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı

    Samsunspor, Süper Lig'de bu sezon en az iki kez karşılaştığı 13 takım arasından sadece lider Galatasaray'dan puan alamadı. Karadeniz temsilcisi, diğer rakiplerinden en az 1 puan alarak formda bir görüntü sergiledi. Kalan 6 haftada ise Samsunspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Eğer bu takımlardan en az 1 puan alabilirse, sezonu 18 takımdan puan alarak tamamlamış olacak.

  • Muğla'nın Kızları Hokey Takımı Alanya'da Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkacak
    09:49 Muğla'nın Kızları Hokey Takımı Alanya'da Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkacak

    Muğla'nın Kızları Hokey takımı, Türkiye Süper Lig Şampiyonası için Alanya'da mücadele edecek. 4 gün sürecek olan karşılaşmalarda, A ve B gruplarındaki takımlar birbirleriyle mücadele edecek. Menteşe Ege Yıldızları Antrenörü Serkan Şen, açık alanda da şampiyon olmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı
    09:44 Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı

    Bursa'da düzenlenen Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında Düzceli sporcular, Genç Erkekler A kategorisinde birinci ve ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

  • Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı
    09:36 Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı

    Erzincanlı milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci, Avrupa Büyükler Badminton Şampiyonası'nda çiftler kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye'nin tarihindeki ilk Avrupa şampiyonası madalyasını elde etti. Sporcular, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Vali Hamza Aydoğdu, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı
    09:09 Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı

    Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zeyn'in 5. yaş günü için milyonluk spor araç süslenerek hediye edildi. Sofuoğlu, aracın kendilerine ait olmadığını ve bir arkadaşlarının aracını süsleyip doğum gününde Zeyn'in kullanması için getirdiğini açıkladı.

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.


Advertisement