Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne asker gönderiyor - Son Dakika
Güncel

Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne asker gönderiyor

Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti\'ne asker gönderiyor

Burundi'nin silahlı gruplarla mücadeleye destek için Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne (KDC) asker göndereceği bildirildi.

04.03.2023 13:05  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burundi'nin silahlı gruplarla mücadeleye destek için Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne (KDC) asker göndereceği bildirildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Burundi ordusundan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, 100 askerden oluşan bölüğün yarın KDC'nin Goma şehrine gideceğini belirtti.

Yetkili, KDC'nin Kuzey Kivu eyaletinde 23 Mart Hareketi (M23) isyancılarının işgal ettiği Kitshanga, Kilorirwe ve Sake'de 100 askerin konuşlandırılacağını kaydetti.

Doğu Afrika Topluluğu (EAC), cuma günü yaptığı basın açıklamasında, Burundi birliklerinin cumartesi konuşlandırılacağını açıklamış ancak KDC'ye gidecek askerlerin sayısı hakkında ayrıntılı bilgi vermemişti.

Doğu Afrika liderlerinin geçen aylarda belirlediği takvime göre, M23 de dahil olmak üzere tüm silahlı grupların, 30 Mart'a kadar geri çekilmesi gerekiyor.

Doğu Afrika Topluluğu, M23'ün ilerleyişi sonrası Goma ve çevresinde barış gücü askerleri konuşlandırmıştı.

KDC'nin Ruanda, Uganda ve Burundi sınırının bulunduğu doğusu, 20 yıldır altın ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırılarına ve çatışmalarına sahne oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne asker gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement