Bütçe Görüşmelerine Damga Vuran Sözler: Millet Hükümetten Ümidini Keşmiş, Tek Umutları Milli Piyango - Son Dakika
Güncel

Bütçe Görüşmelerine Damga Vuran Sözler: Millet Hükümetten Ümidini Keşmiş, Tek Umutları Milli Piyango

2019 yılının Türkiye için zor geçeceğini söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Vatandaş hükümetten ümidini kesmiş durumda; ganyan, spor toto, milli piyango gibi gibi şans oyunlarına koşuyor" dedi.

18.12.2018 17:22  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kamu kurumlarının bütçelerinin görüşüldüğü 8. turda İYİ Parti milletvekilleri söz aldı. Bütçeye ilişkin eleştirilerini dile getiren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş,"Bütçede işçi, memur, emekli yok ama faiz, vergi, ceza, israf var. Vergi adaletsizliği ve yatırım ise hak getire" dedi.

Bütçenin yüzde 62'sinin hala dolaylı vergilerden oluştuğuna değinen Yokuş, faiz giderlerinin 117 milyar liraya çıktığını belirtti. Yokuş, "2019 yılı ülke için zor geçecek. Millet 2019 yılına ümitsiz girmektedir. Milletin tek umudu milli piyangodur, büyük çekilişte verilecek rakam 70 milyon lira. Vatandaş hükümetten ümidini kesmiş durumda; ganyan, spor toto, milli piyango gibi gibi şans oyunlarına koşuyor" değerlendirmesini yaptı.

"FABRİKALARIN YERİNE AVM YAPILDI"

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da özelleştirme uygulamalarını eleştirdi. Özelleştirilen kurumların yabancılara satıldığını, o kurumlarda çalışanların ya işten çıkarıldığını ya da ücretlerinin düşürüldüğünü söyleyen Kaplan, "Oralarda çalışan işçileri mağdur etmeden onların haklarının korunması gerekmektedir" dedi.

Şeker fabrikalarının satılmasını da eleştiren Kaplan, "Şeker pancarları tarlalarda kalmıştır, toplanamamıştır. Bazı fabrikaların yerlerine ise AVM yapılmıştır" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE, DÜNYANIN ENFLASYONU EN YÜKSEK 10. ÜLKESİ"

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, TÜİK bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, TÜİK Başkan Yardımcısı'nın gerçek enflasyon rakamlarını açıkladığı için görevden alındığını ileri sürerek, "Ne yaparsanız yapın, vatandaş gerçek rakamları yaşıyor" dedi.

Çulhaoğlu, Türkiye'nin, dünyanın enflasyonu en yüksek 10. ülkesi olduğunu, dünyanın üçüncü ülkelerinden biri haline geldiğini söyledi. Türkiye'nin inşaata dayalı, üretim olmayan rakamlarla büyümeye çalıştığını, ancak bunda da başarılı olamadığını ifade eden Çulhaoğlu, "Durum böyle ama pembe tablolarla durum iyi gösterilmeye çalışılıyor. Vatandaş pazarda gerçek enflasyonu, gerçek rakamları görüyor. Bu millet size yerel seçimlerde gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

Bütçe Görüşmelerine Damga Vuran Sözler: Millet Hükümetten Ümidini Keşmiş, Tek Umutları Milli Piyango

Son Dakika Güncel Bütçe Görüşmelerine Damga Vuran Sözler: Millet Hükümetten Ümidini Keşmiş, Tek Umutları Milli Piyango - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Avukat Ramazan Demir, Şırnak'ta taşımalı seçmen olduğunu düşündüğü kişilere 'Konuş sen nerelisin?' diyerek tepki gösteren Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldığını duyurdu. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.


Advertisement