Bütçe Görüşmesi Söz Düellosuna Dönüşecek - Son Dakika
Güncel

Bütçe Görüşmesi Söz Düellosuna Dönüşecek

Bütçe Görüşmesi Söz Düellosuna Dönüşecek

Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak olan 2013 Yılı Bütçesi'nin hareketli geçmesi bekleniyor.

09.12.2012 09:14  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda pazartesi günü başlayacak olan 2013 Yılı Bütçesi görüşmeleri adeta liderlerin söz düellosuna sahne olacak Meclis Genel Kurulu'nda pazartesi günü başlayacak olan 2013 Yılı Bütçesi görüşmeleri adeta liderlerin söz düellosuna sahne olacak. Muhalefet partilerin liderleri hükümete yüklenecek, eleştirilere ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanıt verecek.

Meclis Genel Kurulu'nda bütçe maratonu pazartesi günü başlıyor. 10 Aralık Pazartesi günü bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler ile başlayacak olan bütçe maratonu 20 Aralık Perşembe günü bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalar ile sona erecek.

-BÜTÇE MARATONU 11 GÜNDE TAMAMLANACAK-

Bütçe görüşmelerine 10 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 14.00'te başlanacak ve bitimine kadar, resmi tatil günleri dahil her gün saat 11.00'den günlük programın tamamlanmasına kadar çalışmalara devam olunacak. Bütçe görüşmeleri on bir günde tamamlanacak.

-İLK GÜN LİDERLERİN SÖZ DÜELLOSUNA DÖNÜŞECEK-

Bütçenin ilk günü liderlerin söz düellosuna sahne olacak. Hükümetin sunuş konuşmasının ardından kürsüye ilk olarak BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak gelecek. Daha sonra sırayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye gelerek konuşacak. Daha sonra Başbakan Erdoğan kürsüye gelerek muhalefetin eleştirilerini yanıtlayacak.

Bütçenin tümü üzerinde gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar (Hükümetin sunuş konuşması hariç) 1'er saat olacak. Kişisel konuşmalar ise 10'ar dakika ile sınırlandırılacak.

-BÜTÇE SAVAŞLARI-

Bütçenin ikinci günü 11 Aralık Salı günü; Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu bütçeleri görüşülecek.

-BÜTÇENİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ-

Bütçenin 3. günü 12 Aralık Çarşamba günü de Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı bütçeleri ele alınacak.

-BÜTÇENİN DÖRDÜNCÜ GÜNÜ-

Bütçenin dördüncü günü olan 13 Aralık Perşembe günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Rekabet Kurumu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ,Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçeleri görüşülecek.

-BÜTÇENİN BEŞİNCİ GÜNÜ-

Bütçenin beşinci günü olan 14 Aralık Cuma günü bütçesi görüşülecek olan bakanlıklar şöyle: Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı.

-BÜTÇENİN ALTINCI GÜNÜ-

Bütçenin altıncı günü olan 15 Aralık Cumartesi günü de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçeleri ele alınacak.

-BÜTÇENİN YEDİNCİ GÜNÜ-

Bütçenin 7. günü 16 Aralık Pazar günü de Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

-KAMU DENETÇİLER ANT İÇİYOR-

Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu'nun 11 Aralık Salı günü yapacağı toplantıda kamu denetçileri ant içecek.

KİT Komisyonu 12 Aralık Çarşamba günkü toplantısında kamu iktisadi teşebbüslerinden, geçen yasama yılında toplantıları ertelenenlerin; 2009 ve 2010 yılı hesap dönemlerine ait raporlarını görüşmek üzere toplanacak. Gündeminde ise T.C. Şeker Kurumu Başkanlığı (Denetim yılı: 2010) yer alıyor.

-DIŞİŞLERİ KOMİSYONU-

Dışişleri Komisyonu'nun 12 Aralık Çarşamba günü yapacağı toplantının gündeminde bulunan tasarılar ise şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallık Hükümeti Arasında Savunma Sanayi Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kosova Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Sanayisi İş Birliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı,

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Şili Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Özel Harekat Komutanlığı Arasında Birleşik Özel Harekat Kuvvetleri Tatbikatlarının İcrasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İsveç Krallığı Hükümeti Arasında Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İş Birliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Güneydoğu Avrupa Çokuluslu Barış Gücü Anlaşmasına Beşinci Ek Protokol ve Protokole İlişkin Teknik Hataların Düzenlenmesi Tutanağının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.

-SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU-

Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun 12 Aralık Çarşamba günü yapacağı toplantının gündeminde Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneğinin (HAYASAD) hasta ve hasta yakını gözüyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konulu sunumu ile Doç. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın "Toplum gözüyle sağlık çalışanlarına şiddet; nedenler, tutumlar, davranışlar" başlıklı saha araştırmasına ilişkin sunumu bulunuyor.

Komisyonun 13 Aralık Perşembe günkü toplantısında ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ümit Biçer ve Prof. Dr. Ahmet Tamer Aker sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sunum yapacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bütçe Görüşmesi Söz Düellosuna Dönüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement