Bütçe Uygulama Sonuçları (1) - Son Dakika
Ekonomi

Bütçe Uygulama Sonuçları (1)

Merkezi yönetim bütçesinde kasımda 7,6 milyar lira fazla, ocak-kasım döneminde ise 54,5 milyar lira açık oluştu.

17.12.2018 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi yönetim bütçesinde kasımda 7,6 milyar lira fazla, ocak-kasım döneminde ise 54,5 milyar lira açık oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, kasım ayı ile ocak-kasım dönemine ilişkin bütçe uygulama sonuçları açıklandı.

Buna göre, kasımda bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,6 artarak 81,9 milyar lira, bütçe giderleri ise yüzde 31,1 yükselerek 74,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bütçe gelirleri ocak-kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20,2 artışla 690,8 milyar lira, bütçe giderleri yüzde 24 yükselişle 745,4 milyar lira oldu.

Böylece merkezi yönetim bütçesi kasımda 7,6 milyar lira fazla, ocak-kasım döneminde de 54,5 milyar lira açık verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bütçe Uygulama Sonuçları (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ulaştırma Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planladıklarını Belirtti
    11:30 Ulaştırma Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planladıklarını Belirtti

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Asya'dan ve Orta Doğu'dan gelecek yüklerin akışını sağlamak için Marmaray'dan sonra Gebze-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve Orta Asya'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'nin de büyük önem taşıdığını söyledi.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Çanakkale'de Tarım Sektör Toplantısı Düzenlendi
    11:23 Çanakkale'de Tarım Sektör Toplantısı Düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çiftçilerin refah seviyelerinin yükseltilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla Tarım Sektör Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Eceabat tarımının bileşenlerini bir araya getirmek ve üreticilere destek olmak önemli bir adım olarak değerlendirildi. Toplantıda, tarımsal potansiyel, zeytin yetiştiriciliği ve yeni teknikler hakkında bilgi verildi. ÇOMÜ Rektörü, TKDK İl Koordinatörü, oda başkanları, muhtarlar ve kooperatif başkanlarının yanı sıra birçok üretici de toplantıya katıldı.

  • Germencik Ortaklar Mahallesi'nde İkinci Pazar Kuruluyor
    11:14 Germencik Ortaklar Mahallesi'nde İkinci Pazar Kuruluyor

    Germencik ilçesinin en büyük mahallesi Ortaklar'da Mayıs ayında ikinci pazar kurulacak. Germencik Belediye Başkanı Zencirci, pazarcı esnafının ve mahalle sakinlerinin talebine olumlu cevap verdi.

  • Mersin'de örtü altında üretilen üzümde hasat başladı
    11:11 Mersin'de örtü altında üretilen üzümde hasat başladı

    Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin'de örtü altında yetiştirilen turfanda üzümün hasadı başladı. İlk ürünlerin kilogramı temsili olarak 300 TL'den alıcı buldu. Üzümler özenle hasat edilip paketlenerek yurt içi ve yurt dışına gönderilecek. Üzümün piyasada fiyatının ilk 15 günde 150 TL civarında olması bekleniyor.

  • Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı
    11:07 Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı

    Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, lastik alacak vatandaşların etiketleri kontrol etmeleri gerektiğini ve doğru seçim yapmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastiği ile yazın devam edilmesinin araçların performansını düşürdüğüne dikkat çekildi.

  • Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı
    11:05 Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tavuk eti üretimi yüzde 0,7 azalarak 201 bin 680 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7 azalarak 1,73 milyar adet oldu. Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 13,1, tavuk eti üretimi yüzde 14,6, hindi eti üretimi yüzde 31,2 arttı. Ocak-Şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 9,4, tavuk eti üretimi yüzde 10,1, hindi eti üretimi yüzde 32,2 arttı.

  • Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı
    11:04 Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı

    Edirne'de tarlaları sarıya boyayan kanola bitkisi, çiçek açarak bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Sapsarı görüntüsüyle ilgi çeken tarlalara giren vatandaşlar, doğal stüdyo olarak nitelendirdikleri alanda güzel anları ölümsüzleştiriyor. Kanola, çiftçilerin tercih ettiği alternatif ürünler arasında yer alıyor ve bu yıl Edirne'de 35 bin dekar alana ekildi.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.

  • Şubat Ayında İnek Sütü Miktarı Azaldı
    10:52 Şubat Ayında İnek Sütü Miktarı Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında toplanan inek sütü miktarı bir önceki aya göre yüzde 2 azalarak 897 bin 379 ton oldu. Ayrıca, şubat ayında içme sütü üretimi yüzde 13,2 azalarak 133 bin 505 ton olarak gerçekleşti. Ayrıntılı verilere göre, inek peyniri üretimi yüzde 10,6 artarken, ayran üretimi yüzde 28,3, yoğurt üretimi yüzde 16,6, içme sütü üretimi yüzde 0,5, tereyağı üretimi ise yüzde 20,1 arttı.

  • Küresel kriz onları da vurdu! Ünlü çay markası Tirebolu 42 konkordato ilan etti
    10:48 Küresel kriz onları da vurdu! Ünlü çay markası Tirebolu 42 konkordato ilan etti

    Küresel kriz Türkiye'deki ekonomik şartları da zora sokarken, konkardato ilan eden firmalara bir yenisi daha eklendi. 30 yılı aşkın bir süredir sektörde faaliyet gösteren çay markalarından Tirebolu 42 içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz sebebiyle konkordato başvurusunda bulundu. Başvurusu kabul edilen şirkete 1 yıl mühlet kararı verilirken bu sürede alacaklılar icra takibi yapamayacak.


Advertisement