Esenler Belediyesi'nin Bütçe ve Yeni Logosu Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Esenler Belediyesi'nin Bütçe ve Yeni Logosu Kabul Edildi

Esenler Belediyesi\'nin Bütçe ve Yeni Logosu Kabul Edildi

Esenler Belediyesi'nin 250 milyon TL'lik 2014 yılı tahmini bütçesi ve Esenler'in değişimini sembolize eden yeni logosu kabul edildi.

12.10.2013 14:18  Güncelleme: 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediye Meclisi'nin 4. Seçim Dönemi 5. Çalışma Yılı 2013 senesi Ekim ayı Meclis toplantılarının ikinci birleşimi, Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Esenler Belediyesi'nin 2014 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının konuşulduğu Meclis'te Belediye'nin yeni logosu da Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından tanıtıldı.

Esenler Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Birol Hacıoğlu başkanlığında toplanan meclise; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

3 STRATEJİK HEDEF BELİRLEDİK

Mecliste konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 3 stratejik hedef doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini belirterek söze başladı. Bu 3 stratejik hedefi; kurumsal altyapının güçlendirilmesi, kentsel kapasitenin arttırılması ve toplumsal gelişimin güçlendirilmesi şeklinde açıklayan Göksu, "Bu stratejik hedefi ortaya koyduğumuzda önümüze çıkan en büyük engel, Esenler Belediyesi'nin finansal gücüydü. Esenler Belediyesi'nin finansal gücüyle siz önünüze koymuş olduğunuz stratejik hedeflere kavuşmaya kalkarsanız ancak kaplumbağa hızıyla bir mesafe gidebilirdiniz" dedi. Esenler'de bilgi altyapısını güçlendirerek işe başladıklarını kaydeden Göksu, yönetim bilgi sistemi ve coğrafi bilgi sistemini kurduktan sonra Esenler'in her sokağının bu stratejik hedef doğrultusunda bilgi ortamına aktarıldığını söyledi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAM

Plan ve projelerin büyük işler olduğunu belirten Göksu, "Esenler'de öncelikle yapılması gereken, 1/1000'lik planlardı. Bunları da çok şükür bitirdik" dedi. "Planda uyumsuz ve tanımsız alanları ortadan kaldırdık ve planı daha aktif ve ulaşılabilir hale getirdik" diyen Göksu, "Böylece Esenler'in hem bilgi altyapısını, hem de erişebilirliğini hızlandırmış olduk" şeklinde konuştu. Esenler'in bugün kentsel altyapısını büyük oranda tamamladığını aktaran Göksu, "Esenler artık İstanbul'un diğer ilçeleriyle yarışabilecek noktaya gelmiştir" dedi.

EĞİTİM VE SPORA DEV YATIRIM

Esenler'de sağlık, kültür ve kamu binası altyapısının bittiğini söyleyen Göksu, "Esenler'de şu anda 2 altyapı eksikliği bulunmaktadır; eğitim ve spor altyapısı. Eğitim altyapısıyla ilgili de Tuna Vadisi'ndeki son kamulaştırmayla beraber oradaki okul inşasıyla artık Esenler İstanbul ortalamasına denk gelen derslik sayısına ulaşıyor" diye konuştu. Esenler'deki otopark sorununun kaldırılması için önümüzdeki dönemde de çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa belirlenen 23 noktayla otopark sorununu ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

Göksu, Kemer Mahallesi'nde yapılacak yeni stadyumun hem otopark, hem spor altyapısıyla sorunlarını ortadan kaldıracağını belirtti. İstihdam, yoksullukla mücadele ve bireyin sosyal kapasitesini arttıracak alanlarda yaptıkları çalışmalara aralıksız devam ettiklerini dile getiren Göksu, "4 yılda 8 bin 500 kişiyi istihdam merkezimizde işe yerleştirmişiz" dedi. "Esenler Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla bu performansı ortaya koyması çok zor. Biz bu güne kadarki bütçe uygulamalarımızla tabiri caizse, tekeden süt, sinekten yağ çıkardık" diyen Göksu, hizmete başladıkları günden bu yana Esenler'in şartlarını teslim aldıklarını söyledi.

BÜTÇE, 250 MİLYON TL

Esenler Belediyesi'nin 70 küsur milyon TL'den başlayan bütçesinin bugün 250 milyon TL'ye çıktığını açıklayan Göksu, "Bu 4 buçuk yıllık dönem içerisinde biz bütçeye çok değer verdik. Bütçeye çok yüklendik, çünkü yüklenmek zorundaydık. Esenler'de bizim sözümüz şuydu: Esenler'de para yok diye hiçbir hizmet geri kalmayacak. Esenler'de yapılması gereken neyse, yapılacak ve bizzat onun kaynağı neyse onu bulacağız, başka yolumuz yok ve bu geçmiş olduğumuz dönem içerisinde bütçe kaynakları olmadan Esenler Belediyesi'ne bizim kaynak olarak bütçeye kattığımız para, yaklaşık 60 milyon" diye konuştu. Esenler Belediyesi'nin kendi bütçesinden önümüzdeki dönem yapacağı 2 önemli yatırım olacağını açıklayan Göksu, bu iki yatırımın Spor Köyü ve Engelliler Kampüsü olacağını söyledi.

YENİ LOGO KABUL EDİLDİ

2009 yılından bu yana ilçede yürütülen altyapı çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam eden Meclis'te Esenler'in değişimini sembolize eden, turuncu ve mavi renklerden oluşan yeni logosu da Göksu tarafından tanıtıldı. Neden yeni bir logo seçtiklerini anlatan Göksu, "Hayatta her eskiyen şey gibi logolar da eskir. Logolar bir şehrin ya da bir markanın en önemli dilidir ve bunu yaparken de en önemli şey şudur: Üzerinde işlem yaptığınız şey ya da ürettiğiniz bir şey, önceki bir şeyin taklidi olmaktan öteye, yeni bir şeyin ifadesi olması gerekir" diye konuştu. Esenler'i gelecekte taşımak istedikleri vizyon çerçevesinde bir logo hazırladıklarını belirten Göksu, yeni logonun insan odaklı, doğayla iç içe ve değişimi sembolize eden bir yapıda tasarlandığını açıkladı. Esenler Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni logo, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren kullanılacak.

Meclis'te; AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Tevfik Helvacı, Saadet Partisi Belediye Meclisi Üyesi Tuğrul Yalçınkaya, CHP Belediye Meclisi Üyeleri Cihangir Kaymakçı ve Hasan Babacan da talep, öneri ve ilçe ile ilgili çeşitli sorunları getirdiler. Meclis toplantısı, Başkan Yardımcıları Faruk Aydın ve Ömer Çetinkaya'nın değerlendirmeleri ve eleştirilere cevap vermesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler Belediyesi'nin Bütçe ve Yeni Logosu Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement