Butgem'den Bosna Hersekli Gençlere Meslekî Eğitim - Son Dakika
Ekonomi

Butgem'den Bosna Hersekli Gençlere Meslekî Eğitim

Butgem\'den Bosna Hersekli Gençlere Meslekî Eğitim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde yılda yaklaşık 3 bin kursiyeri meslek sahibi yapan BUTGEM, Bosna Hersekli kursiyerlere de umut oldu.

14.01.2018 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde yılda yaklaşık 3 bin kursiyeri meslek sahibi yapan BUTGEM, Bosna Hersekli kursiyerlere de umut oldu. Bursa'da yaklaşık 1 ay boyunca CNC operatörlüğü eğitimi alan 15 kursiyer sertifikalarını aldı.

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında gerçekleştirdiği proje kapsamında Bosna Hersekli öğrencilere mesleki eğitim verdi. Meslek edindirme ve geliştirme kurslarıyla şimdiye kadar 22 binden fazla genci vasıflı iş gücüne katılmasını sağlayan BUTGEM, küresel çapta önemli işlere imza atmayı da sürdürdü.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 2015 yılında hazırlanan "İnsani Gelişme Raporu"nda örnek kurum olarak gösterilen BUTGEM, UNDP ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında Bursa'ya gelen 15 Bosna Hersekli öğrenciye CNC operatörlüğü eğitim verdi. 6 Kasım'dan 12 Ocağa devam eden 480 saatlik eğitim programı sonunda sertifikalarını alan öğrenciler, bir meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Bosna Hersekli öğrencilerin sertifika töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BUTGEM'in dünya markası bir eğitim merkezi olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar BUTGEM'de yurt dışından gelen öğrencilere yönelik 10'dan fazla eğitim programı düzenledik. Farklı ülkelerden gelen 300'den fazla kursiyer, BUTGEM sayesinde meslek sahibi oldu. UNDP ile ortak projelerimizi sürdürüyoruz. Bosna'dan gelen ilk grubumuz başarılı bir eğitim dönemi geçirdi" dedi.

Fahrettin Gülener, sertifika alan Bosna Hersekli öğrenciler ve eğitim gören Bursalı kursiyerlere de iş hayatı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. "BUTGEM'in fırsatlarından yararlanın" mesajını veren Gülener, şöyle konuştu:

"Hayatın her döneminde çalışmak zorundayız. Asla pes etmeyin. Çalışan fertler sayesinde ülkemiz ve Bursa'mız gelecek hedeflerine ulaşacaktır."

BUTGEM'in eğitim programına katılan öğrenciler de Bursa'da bulunmaktan memnun olduklarını söylediler. Bosna Hersekli öğrenciler adına konuşan Almedin Biristic, BUTGEM'de gördükleri eğitimin kendisi için çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Bursa ve BUTGEM bizim evimiz gibi. Eğitmenlerimiz bize çok ilgi gösterdiler. İyi ki Bursa'ya ve BUTGEM'e geldim. BUTGEM'de aldığım eğitimler sayesinde ülkemde iş hayatına atılacağım. Eğitim hayatımıza farklı bir heyecan katan BTSO'ya ve BUTGEM'e teşekkür ederim" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Butgem'den Bosna Hersekli Gençlere Meslekî Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.


Advertisement