Bütün Çılgınlar Sever Beni - Son Dakika
Kültür Sanat

Bütün Çılgınlar Sever Beni

Bütün Çılgınlar Sever Beni

Bulgar yazar Stefan Tsanev'in en ünlü oyunlarından Bütün Çılgınlar Sever Beni, Moda Sahnesi prodüksiyonuyla Zorlu PSM'de!

03.03.2017 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgar yazar Stefan Tsanev'in en ünlü oyunlarından Bütün Çılgınlar Sever Beni, Moda Sahnesi prodüksiyonuyla Zorlu PSM'de!

Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü ve Sokrates'in Son Gecesi gibi 20'den fazla oyununun yanı sıra Bulgaristan tarihiyle ilgili yaptığı araştırmalar ve bu araştırmaları topladığı Bulgarian Chronicles adlı dört ciltlik kitabı, bir de yayımladığı 15 şiir kitabıyla tanınan Stefan Tsanev'in Bütün Çılgınlar Sever Beni adlı eseri, kontrolden çıkan bir kıskançlık üzerinden ilerlerken iktidar kavramına yönelik hicvi de ihmal etmiyor.

Hüseyin Mevsim'in çevirip Kemal Aydoğan'ın yönettiği oyunda Mert Fırat ve Öznur Serçeler evli bir çifti, Volkan Yosunlu ise kendini bir anda evli çiftin ilişkilerinin içinde bulan yakın arkadaşlarını canlandırıyor. Bengi Günay'ın sahne tasarımı ve İrfan Varlı'nın ışık tasarımıyla sahnelenen Bütün Çılgınlar Sever Beni, Moda Sahnesi'nde 4. sezonuna giriyor.

Yazdığı oyunlarda birey ile iktidar arasındaki ilişkideki toplumsal dengeleri sorgulayan ve bunları muzipçe hicveden Tsanev'in; Bulgar Yazarlar Birliği ve Bulgar Oyuncular Birliği tarafından ödüllendirilen, Avrupa dillerinin neredeyse hepsine çevrilerek dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen oyunları arasından en çok ön plana çıkanlarından biri olan Bütün Çılgınlar Sever Beni, yazarın kendine özgü tarzının değerli bir örneğini oluşturuyor.

Bulgar yazar Stefan Tsanev'in birçok Avrupa diline çevrilen ve ironik diliyle dünyanın farklı yerlerinde beğeni toplayan eseri Bütün Çılgınlar Sever Beni, Moda Sahnesi prodüksiyonuyla Zorlu PSM'de!

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Bütün Çılgınlar Sever Beni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement