Büyük Birlik Partisi İstanbul Aday Tanıtımı - Son Dakika
Politika

Büyük Birlik Partisi İstanbul Aday Tanıtımı

Büyük Birlik Partisi İstanbul Aday Tanıtımı

Genel Başkan Destici: "Başta büyükşehirler olmak üzere, bütün seçim çevrelerinde BBP, 30 Mart'ta kendi adıyla, kendi amlemiyle ve ehliyetli adaylarıyla sandıkta olacaktır" "Sandık kimin yolsuzluk yaptığını, kimin hırsızlık yaptığını, kimin rüşvet alıp verdiğini belirleyecek nokta değildir.

26.01.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Başta büyükşehirler olmak üzere bütün seçim çevrelerinde BBP,  30 Mart'ta kendi adıyla, kendi amblemiyle ve ehliyetli adaylarıyla sandıkta olacaktır" dedi.

Destici, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Aday Tanıtımı toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokratik sistemle yönetilmediğini, bu durumu, yönetenlerin de bildiğini söyledi.

BBP olarak, yerel seçimlerle genel seçimlerin birleştirilmesini arzu ettiklerini, çünkü TBMM'nin görevini ifade edemediğini öne süren Destici, bağımsız ve hür bir meclisin oluşması için seçim kanunun demokratikleştirilerek, yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Destici, şöyle konuştu:

"Türk milleti kendisi gibi düşünen, bu ülkenin manevi pınarlarından beslenen, birbirine şef gösteren milletvekillerinin oluşturduğu bir meclis istiyor. O yüzden TBMM'nin bir an evvel yenilenmesi gerekiyor. Biz bu yerel seçimleri çok önemsiyoruz. Hem ülkemiz, hem siyasetimiz açısından dönüm noktası olacağını düşünüyoruz. Partimiz açısından da bir sıçrama seçimi olacağını düşünüyoruz. Başta büyükşehirler olmak üzere bütün seçim çevrelerinde BBP,  30 Mart'ta kendi adıyla, kendi amblemiyle ve ehliyetli adaylarıyla sandıkta olacaktır."

"Yerel yönetimlerde en başarılı parti BBP'dir"

Partisinin 2009 seçimlerinde 20 kadar belediye başkanlığını kazandığını, bunların tamamını da iktidar partisinden devraldıklarını belirten Destici, "Şimdi iktidar partisi şöyle bir propaganda geliştiriyor. Belediye iktidarda olmazsa hizmet yapamazmış. Buradan hodri meydan diyorum. Hepsini sizden devraldık. İktidar partisinin dönemiyle BBP dönemini karşılaştıralım. Eğer sizin döneminizden üç kattan daha az hizmet yapmışsak, ben adaylarımı çekeceğim, sizi destekleyeceğim. Varmısınız ? Yerel yönetimlerde en başarılı parti BBP'dir"

Türkiye'de, hangi gruplar arasında olursa olsun her türlü çatışmanın ve kamplaşmanın karşısında olduklarını ifade eden Destici, ülkede daha önce Alevi- Sunni, sağ-sol, Kürt-Türk, dindar-laik diye insanların birbirine düşürülmeye çalışıldığını söyledi.

Şimdi de dindar kesimlerin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığına işaret eden Destici, şöyle devam etti:

"Bütün cemaatler bizim, hepsi hizmet ediyor, devletin yapamadığını bu cemaatler yaptı. Çocuklarımıza Kuran-ı, İslamı, ahlakı, adabı bu cemaatler öğretti. Bu cemaatlerin, bu derneklerin hepsinin bizim başımızın üstünde yeri vardır. Aynı şekilde yardım kurulaşlarımız var, bunların da hepsi bizim. Türk devletinin, Türk milletinin elinin, dilinin, ulaşamadığı bu yardım kuruluşları, bizim elimiz olarak oralara ulaşıyorlar. Biz siyasi partiler olarak birbirimizi eleştirebiliriz ama sivil toplum örgütlerimizi, cemaatlerimizi, vakıflarımızı, derneklerimizi alet etmemeliyiz. Onların taraf olmasını istememeliyiz. Bu millete en büyük kötülük olur."

"Sandık kimin yolsuzluk yaptığını belirleyecek nokta değildir"

Mustafa Destici, birilerinin yanlışı, zaafı üzerine siyasi hesap yapan bir anlaşıya sahip olmadıklarını vurguladı.

Destici, şöyle devam etti:

"Hükümete tavsiyem, kendileri çocukları ve nesilleri için şu hakkın onlara verilmesi ve kullanılması lazım. Bu soruşturma kapsamında olanın, hukuk önünde aklanma imkanını herkesin sonuna kadar kullanması lazım. Eğer bir yanlışın içinde olmuşsa da onun hesabı da yine hukuk içerisinde sorulmalı. Bunu belirleyecek yer sadık değildir. Sandık kimin yolsuzluk yaptığını kimin hırsızlık yaptığını, kimin rüşvet alıp verdiğini belirleyecek nokta değildir. Eğer siz bunu sandıkla çözmeye kalkarsanız iki, üç seçim sonra Türkiye'yi  içinden çıkılamayacak bir noktaya götürürsünüz. Bunu çözecek olan hakimlerdir, savcılardır, adalettir."

BBP'nin İstanbul adayları

Konuşmanın ardından BBP'nin, İstanbul Büyükşehir ve ilçelerinin adayları katılımcılara tanıtıldı.

Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Yelis oldu.

İlçeler ve adaylığı açıklanan kişiler ise şunlar:

Hüseyin Sedat İnan (Adalar), Nafiz Kürklü (Ataşehir),  Bilal Kiracıoğlu (Avcılar), Sinan Avcı (Bağcılar), Ali Karahasanoğlu (Bahçelievler), Atilla Kucur (Bakırköy), Mehmet Emin Demirbağ (Başakşehir), Fuat Küçük (Bayrampaşa), Muhammet Umut Dövletoğulları (Beşiktaş), Bilgehan Murat Miniç ( Beykoz), Volkan Berber (Beylikdüzü), Uğur Özer (Büyükçekmece), Nadire Kadiroğlu (Çatalca), Hasan Koç (Çekmeköy), Erol Hacıgül (Eserler),  Jale İyem (Esenyurt), Muharrem Dars (Eyüp), Kemal Yücel (Fatih), Fedai Karakol (Gaziosmanpaşa), Kenan Temel (Güngören), Şenol Gedikli (Kadıköy), Adem Mamaç (Kağıthane), Melih Işıksalan (Kartal), Savaş Üngör (Küçükçekmece), Sami Daltaban (Pendik),  Hasan Güngörmez (Sancaktepe), Hüseyin Koç (Sarıyer), Hasan Güner (Silivri), Nejdet Kaya (Sultanbeyli), Hakan Yıldırım (Sultangazi),  Dursun Al (Şile), Yasemin Çiçek (Şişli), Bülent Taş (Ümraniye), Abdullah Genç (Üsküdar), Şeref Kanber (Zeytinburnu).

Toplantıya, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Büyük Birlik Partisi İstanbul Aday Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement